19. januar 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Arrogant i Randers

Er du arkitekt? Det er et krævende gebet. Her på Føljetons redaktion har vi et medlem, som i tidernes morgen søgte ind på Arkitektskolen – to gange, endda – men heldigvis uden at blive optaget. Nogle tager uddannelsen, fordi de kan noget med deres hænder og føler sig kreative, men dog ikke så kreative, at […]

Kære læser

Fjendtlige forretninger

Trump-familien har forretninger i så mange lande, at et ømtåleligt spørgsmål præger debatten, før Donald Trump indsættes som præsident i morgen: Vil han drives frem af private pengeinteresser eller af USA’s strategiske interesser?

Det bedste vi har set

Nogle af os har ikke helt sluppet rotterne fra sidste uge, så her kommer lige en gennemgang af litteraturhistoriens fem største rotter. De er ikke alle sammen lige populære, kan vi godt afsløre.

Spisesedlen

Lavine knuser hotel i Italien, og 30 frygtes dræbt. Et hotel i det centrale Italien er blevet begravet i 10 meter sne og er delvist styrtet sammen. Dødstallet kendes endnu ikke, men personalet og mindst 20 indlogerede gæster kan være omkommet. Lavinen blev udløst af et jordskælv, som skete onsdag. Men redningsfolk kunne først komme frem til stedet klokken fire i nat på grund af de enorme snemasser.

Præsident i Gambia tabte valget, men nægter at forlade posten. Den 1. december valgte Gambia en ny præsident, men den siddende Yahya Jammeh vil ikke overgive magten. Onsdag midnat overskred han den sidste deadline for at trække sig, og nu står militære tropper fra Senegal, Ghana, Nigeria, Mali og Togo klar ved grænsen til at fjerne ham ved magt, hvis det bliver nødvendigt.

Enhedslisten vil kun have kvindelige talere og dirigenter. På partiets årsmøde i maj får ingen mandlige medlemmer lov til at holde oplæg, være dirigenter eller aflægge beretninger. Det har Enhedslistens hovedbestyrelse besluttet for at fremme repræsentationen af kvinder i partiet. Enhedslisten har en overvægt af mandlige medlemmer. De får også lov at tage ordet på årsmødet, men de må vente på, at det bliver deres tur.

Regeringen vil inddrage børnepengene, hvis tosprogede børn ikke sendes i daginstitution. Et solidt flertal vil stramme kravene til, at børn fra tosprogede familier lærer dansk. DF, Socialdemokratiet og SF har udtrykt støtte til forslaget, der blandt andet indebærer, at tosprogede forældre bliver trukket i børnepenge, hvis de ikke sender et treårigt barn med sproglige problemer i børnehave mindst 30 timer om ugen. Forslaget møder kritik fra BUPL og KL.

Danskerne ved det ikke, men de køber hælervarer for milliarder. For første gang har Det Kriminalpræventive Råd kortlagt markedet for hælervarer i Danmark. Mindst en kvart million danskere køber hvert år varer, som er stjålet. Handlerne foregår ofte online og på helt lovlige sider som Den Blå Avis og Trendsales. Tyvene gør alt for, at varerne fremstår ægte. De går for eksempel efter at stjæle kvitteringen eller at sætte falske stelnumre på møbler. Der foretages cirka en halv million handler med hælervarer om året.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12