2. januar 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Lad os ikke jage perfektionen i det nye årti

Siger og skriver: to tusind og tyve. Jamen, er det ikke mageløst? Hvis du læser disse ord, tyder meget på, at du er kommet levende ind i det nye årti. For nogle holdt overgangen hårdt, for andre har det været a walk in the park. Mange skal lige sunde sig og sondere terrænet. Som regel […]

Kære læser

Vogteren af de vanrøgtede børn

Den gode analyse: Mette Frederiksen har med succes formået at iscenesætte sig selv som en mere majestætisk skikkelse end Lars Løkke Rasmussen. På den ene side har hun effektivt strammet grebet om magten, og på den anden side har hun taktisk undladt at fremføre alt for kontroversielle tiltag. Nytårstalen blev endnu et skridt i samme […]

Spisesedlen

Statsministeren vil have flere tvangsfjernelser. Statsminister Mette Frederiksen (S) holdt i går den traditionelle nytårstale direkte fra Marienborg. Talens største tema var udsatte børn, og statsministeren lagde op til, at der skal tvangsfjernes flere børn. ”Flere udsatte børn skal have et nyt hjem. Tidligere end i dag. Og vilkårene for anbragte børn skal være langt mere stabile. (…) Derfor bør flere udsatte børn også bortadopteres” sagde hun.

Masseevakuering i Australien. De voldsomme og omfattende naturbrande, der har hærget Australien i månedsvis, har efterladt tusinder af mennesker strandede, efter de er flygtet fra brandene. Myndighederne har startet evakueringer i delstaterne New South Wales og Victoria. I New South Wales er der blevet erklæret nødretstilstand.

Israels premierminister vil have immunitet. Benjamin Netanyahu vil bede det israelske parlament om immunitet, der skal beskytte ham mod at blive retsforfulgt for en række korruptionsanklager. Anmodningen om immunitet kan forsikre retssagen mod Netanyahu i månedsvis, eftersom sagen ikke kan fortsætte, når der er indgivet en anmodning om immunitet. Efter snart et år med politisk dødevande, skal israelerne til omvalg igen d. 2. marts.

Hundredvis af anholdelser efter nytårsdemonstrationer i Hongkong. En pro-demokratisk demonstration i Hongkong udviklede sig i løbet af nytårsdag til sammenstød mellem demonstranter og politi. Ca. 400 personer blev anholdt. I alt ca. 700 mennesker er nu blevet anholdt i forbindelse med demonstrationerne i Hongkong, efter urolighederne begyndte i juni sidste år.

Overraskende vinder i Garmisch-Partenkirchen. Det traditionsrige skihopstævne, der hvert år afholdes i tyske Garmisch-Partenkirchen, blev i år vundet af den 21-årige nordmand Marius Lindvik. Lindvik blev kun nummer 35 i kvalifikationen, men snød alle da han tangerede banerekorden fra 2010 på 143,5 meter. Andenpladsen gik til forhåndsfavoritten Karl Geiger.

Et sidste ord

Vi slutter det første nyhedsbrev i 2020 med et stykke tidløs kultur. Temaet til ”Inspector Gadget” spillet på orgel. Du-du-du-du-du-duum-duum!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12