20. december 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Visse klovnfisk har ingen personlighed

”Du skal simpelthen møde Bente, hun er et sandt livsstykke”; ”Lis er en vidunderlig personage – hun fylder virkelig rummet ud.”; ”Se, dér går Børge, han har så meget personlighed, at du tror, det er løgn.” Engang imellem kan man godt få nok af folk, der af andre karakteriseres som stærke personligheder. Personlighedstræk kommer i mange afskygninger, […]

Kære læser

Liberale drømmere er vågnet til virkeligheden

De seneste døgns spektakulære ydmygelse af Liberal Alliance overtrumfer selv kollapset for SF. Dengang i 2014 trådte det lille folkesocialistiske parti ud af SRSF-regeringen, fordi de ikke havde indflydelse på deres mærkesager. I dette tilfælde forbliver Liberal Alliance omvendt i VLAK-regeringen: Totalt ydmyget, halehængt og uden enhver form for realpolitisk indflydelse.

Det bedste vi har set

20. december

Ved du hvad? Der er kun fire dage til jul. I dagens kulturinternetjulekalender er det tid til kontemplation. Det er en ung Yves Saint Laurent, som svarer på de proustske spørgsmål. Hvilke forfattere ud over Marcel Proust kan han lide? ”Jeg holder så meget af Proust, at det er svært at gøre plads til andre forfattere.” Hvad afskyer du mest? ”Snobberi forbundet med penge.” Han fortæller i øvrigt, at han føler, at han gik glip af sin ungdom (han er kun 30 i klippet). Og så kan han i øvrigt ikke lide borgerskabets kvinder. Slap af og nyd den unge mands svale franske stemmeføring.

Spisesedlen

Nu kan par få børn ved hjælp af dobbeltdonation. Et enstemmigt flertal i Folketinget har i går besluttet at ophæve det 20 år gamle forbud mod, at børn undfanges ved hjælp af både donoræg og donorsæd. Derfor vil det fremover være muligt for infertile par at blive forældre ved hjælp af både æg- og sæddonation. I Dansk Selskab for Obstetrik og Gynækologi er de glade for ophævelsen, fordi de ”altid har fundet det ulogisk, at man godt har måttet donere enten æg eller sæd, men ikke begge dele”.

EU-domstolen i længe ventet afgørelse: Uber er en transportvirksomhed. Afgørelsen betyder, at Uber dermed skal reguleres som et reelt taxi-selskab og ikke som den informationstjeneste, firmaet selv mener, de er. Dommen ventes at blive et nederlag for Uber, da den kan svække deres udbredelse i Europa. Det amerikanske kørselsselskab siger selv i en kort kommentar, at de ”respekterer dommen”.

Republikanernes skattereform stemmes igennem i USA. Dermed lykkes det efter lang tids hård kamp for Donald Trump og republikanerne at få gennemtrumfet landets første skattereform i tre årtier. Der er tale om en reform til 9.300 milliarder kroner, der blev vedtaget med et snævert flertal i Senatet, hvor 51 stemte for og 48 stemte imod.

Missil affyret af oprørere fra Yemen mod Saudi-Arabien har ‘iranske kendetegn’. Det siger USA’s ambassadør i FN, Nikki Haley, der mener, at Irans militære handlinger kommer til at ”trække verden dybere ind i en udvidet regional konflikt”. Missilet blev affyret mod Saudi-Arabiens hovedstad, Riyadh, tirsdag af de yemenitiske houthi-oprørere, der havde i sinde at ramme paladset i Riyadh. Iran nægter, at de forsyner houthierne med missiler.

Landets sidste mønttelefon er fjernet. En analog æra er dermed slut, for Danmarks sidste tre mønttelefoner, der befandt sig i Aarhus, er nu pillet ned. De tre telefoner, som stod på Banegårdspladsen, Lille Torv og Tordenskjoldsgade i Aarhus, blev fjernet den 13. december, og inden længe vil selve boksene også forsvinde. Danmarks første telefonboks blev sat op i 1934 i Gentofte Kommune.

Et sidste ord

Kan du lide hiphop? Nej? Men vi tror nu alligevel, du vil kunne lide videoen til Young Thugs ‘Wyclef Jean’, der bestemt ikke er uden selvironi.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12