20. januar 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Et helvede, der har svært ved at skille sig ud

For seks-syv år siden havde den sydafrikanske filminstruktør Neill Blomkamps anden store spillefilm Elysium premiere i Danmark. Forventningerne var ret store, for Blomkamps debutfilm var den ultraeffektive og overrumplende District 9, der var et helt vildt og nyt socialrealistisk tag på sci-fi-genren. Kort fortalt handlede den om nogle højt avancerede rumvæsener, der søgte tilflugt på […]

Kære læser

Hvis topmødet i Davos kan noget som helst, skal vi se det i år

Nye tider. De første private jetfly med erhvervsledere, lobbyister, politikere, teknologi- og marketingtyper, andre interessenter og sikkert også Bono fra U2 er formentlig allerede landet i St. Gallen, Lugano og Zürichs lufthavne; og der skal nok blive festet i den schweiziske bjergby Davos i løbet af de næste dage, hvor World Economic Forum (WEF) løber […]

Spisesedlen

Homoseksuelle mænd må snart give blod. Mænd, der på et tidpsunkt har haft sex med en anden mand, kan fra 1. marts give blod til en af landets blodbanker. Det har ellers været ulovligt for homoseksuelle mænd at give blod siden 1988, hvor aids-epidemien rasede, men nu har sundhedsminister Magnus Heunicke (S) valgt at ændre i bekendtgørelsen om bloddonation. En sådan ændring kræver ikke afstemning i folketingssalen.

Borgmestre utilfredse med udligningssystemet. 8 ud af 10 borgmestre er utilfredse med det nuværende kommunale udligningssystem, hvor rige kommuner betaler til fattige kommuner. De rige kommuner ønsker at betale mindre, og de fattige kommuner ønsker at modtage mere. Regeringen skal til foråret kigge på en reform af det nuværende system.

Kina ramt af ny dødelig virus. Mindst 200 mennesker er blevet inficeret af en ny virus i Kina. Antallet af inficerede blev tredoblet i weekenden, og virussen har spredt sig til hovedstaden Beijing. Indtil videre har den kostet tre mennesker livet. I Sydkorea, Thailand og Japan har der også været meldinger om sygdomsudbrud. Ifølge BBC minder den nye virus om Sars, der i starten af 00’erne dræbte 774 mennesker.

Prins Harry: Det kunne ikke være anderledes. Britiske prins Harry har udtalt sig for første gang, siden han og hertuginde-hustruen Meghan Markle meldte ud, at de ikke længere ønsker at være ”fremtrædende medlemmer” af det britiske kongehus. I en tale til et velgørenhedsarrangement fortæller prins Harry, at de gerne i nogen grad havde fortsat som repræsentanter for kongefamilien, men det har dronningen tilsyneladende ikke sagt god for.

Føljeton får ny chefredaktør. Mediet med Danmarks bedste nyhedsbreve skifter ud i den redaktionelle ledelse. Nuværende chefredaktør på Føljeton, Oliver Stilling, har meddelt, at han ved månedens udgang fratræder posten. Han bliver dog på mediet, hvor han nu bl.a. skal være med til at udvide Føljetons portefølje af nyhedsbreve. Ny ansvarshavende chefredaktør bliver nuværende redaktionschef Andreas T. Kønig. Vi fangede ham her til morgen til et eksklusivt interview, og han fortæller, at han er ”fired up and ready to go.” Brugen af et prætentiøst Obama-citat tyder dog på, at han allerede har mistet jordforbindelsen.

Et sidste ord

Mandag morgen kræver et ekstra godt stræk. Men bare rolig: I morgen er både sommeren og weekenden nærmere. Det bliver en god uge!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12