21. oktober 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Flugten fra virkelighedens fængsel

”Fra den dag anede det mig, at litteraturen ikke står i et alt for sikkert forhold til sandheden” – Simone de Beauvoir, En velopdragen ung piges erindringer Vi føler os efterhånden mere og mere sikre på, at 2020 er en ondsindet simulation. At der på en eller anden måde er blevet byttet om på fiktion […]

Kære læser

Fri os fra anden bølge

Irland lukker ned igen. I et forsøg på at stoppe det stigende antal smittede med COVID-19 har den irske regering besluttet at indføre nogle af de hårdeste coronarestriktioner i hele Europa. Blandt andet er kulturtilbud, frisører, pubber, fitnesscentre og ikke-essentielle butikker blevet bedt om at lukke ned fra onsdag nat, og samtidig må borgere nu […]

Spisesedlen

Peter Madsen i grundlovsforhør. Drabsmanden er i dag blevet fremstillet i grundlovsforhør, efter han i går flygtede fra fængslet. Peter Madsen sigtes for at flygte fra fængslet og for trusler mod fængselspersonale og politifolk. Han erkender alle sagens forhold. Peter Madsen har allerede en livstidsdom for mordet på journalisten Kim Wall.

Luftforurening dræber en halv million spædbørn hvert år. Det viser den nye State of Global Air 2020-report. Indendørs luftforurening står for to tredjedele af dødsfaldene, og den forurenede luft har også en negativ effekt på fostre i moderens mave. De fleste af dødsfaldene sker i udviklingslande.

Rumsonde landet succesfuldt på astroide. NASA-sonden ”Osiris-Rex” er lykkedes med en kort landing på asteroiden Bennus. Rumsonden har været undervejs i fire år, men skulle blot bruge nogle sekunder til at indsamle prøver i form af støv og sten. Nu er den på vej tilbage til jorden. Forskerne håber på at lære mere om asteroiden Bennus, fordi den en dag kommer faretruende tæt på jorden.

Senatet skal stemme om Trumps kandidat til højesteret mandag. Otte dage før præsidentvalget skal det amerikanske senat stemme om, hvorvidt Amy Coney Barrett skal have en plads i den magtfulde amerikanske højesteret. Amy Coney Barrett er blevet udpeget af Donald Trump, og præsidentens politiske modstandere har argumenteret for, at det bør være valgets vinder, der udpeger den næste højesteretsdommer.

Nigerianske demonstranter skudt af politiet. Flere mennesker er blevet dræbt, efter politiet åbnede ild under en demonstration i den nigerianske hovedstad Lagos. Det skriver Wall Street Journal på baggrund af øjenvidneberetninger. Regeringen i Nigeria har forsøgt at dæmme op for de seneste ugers demonstrationer mod politibrutalitet ved at indføre udgangsforbud.

Et sidste ord

Der er alligevel smæk på de egyptiske politiparader. Sexy!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12