22. august 2016

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Et ja er et ja, et nej er et nej

  De fleste kan nok blive enige om, at sex er lækkert. På samme måde kan man vel gå ud fra, at de færreste vil afvise, at voldtægt er gennemført rædselsfuldt. Men hvornår er det sex, og hvornår er det voldtægt? I dag er det sådan, at en voldtægt juridisk set kun er en voldtægt, hvis offeret er blevet […]

Det bedste vi har set

Arbejdsmarkedsreformerne smadrer folks liv

Politiken har et interview med arbejdsmarkedsforskeren Iben Nørup, som i sin forskning har set på, hvilken betydning det har for eksempelvis førtidspensionister at have et arbejde. Hun er inde på, at den politiske elite i mange år har dyrket det at have et arbejde, som var det en religion. Men folk, der ikke har et arbejde, går ikke i hundene, påpeger hun: ”Forskningen viser, at det at have et arbejde ikke er afgørende for, hvor godt man har det, eller hvor meget man deltager i fællesskabet. Personer, der ikke arbejder, får det ikke værre af at miste arbejdet, hvis de er raske (…) Jeg vil faktisk vende det om og sige, at mange af de mennesker, som arbejdsmarkedsreformerne retter sig mod, ville få det bedre, hvis de ikke skulle presses hele tiden, og ville måske komme tættere på arbejdsmarkedet.”

Idé: Tre nye kunstige øer mellem København og Malmö

‘Ge meg era Trötta’ (Giv mig jeres trætte) er navnet på det, der blev vinderforslaget i en stor arkitektkonkurrence om, hvordan Øresundsregionen kan forblive spændstig og attråværdig. Det svenske firma Sweco Architects idé er at grave store dele af Øresund op for at bygge tre øer, som kan bringe Malmö og København tættere sammen. Indtil videre er det bare en idé – men hvorfor ikke føre den ud i livet?

Spisesedlen

23 irakiske krigsfanger har krav på retssag mod den danske stat. I den såkaldte Green Desert-sag har danske soldater muligvis et medansvar for tortur og mishandling af 23 irakere. Forsvarsministeriet har forsøgt at få sagen erklæret forældet, men Østre Landsret har i dag givet grønt lys til en rigtig retssag.

Mere end 50 personer blev lørdag dræbt af en selvmordsbombe ved bryllup i Tyrkiet. Ifølge præsident Erdogan er det IS, som står bag. Bomben blev angiveligt detoneret af et barn på 12-14 år. Mere end 69 personer blev såret ved angrebet.

FCK forbød Pride-flag i Parken. I lørdags ville en fodboldfan fejre Copenhagen Pride ved at flage med et regnbueflag under en FCK-kamp i Parken. Men flagene blev konfiskeret ved indgangen, fordi alle former for politiske budskaber er forbudt. Som klubbens pressechef skrev på sin Twitterprofil: ”Hvad så med dem, der mener, at sydstatsflag er ok eller at hagekors er et apolitisk soltegn, må de også flage?”

H&M bruger 14-årige fabriksarbejdere. Børnene arbejder op til 12 timer om dagen på den svenske modegigants fabrikker i Myanmar, afslører en svensk bog, der udkommer i næste uge.

Kristendom har højere status end andre religioner i Folkeskolen. Ifølge loven skal alle religioner behandles lige i undervisningen. Men et nyt studie viser, at kristendom præsenteres knap så objektivt som andre religioner.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12