22. august 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Nu brænder bilerne i gaden

Måske husker du det ikke, men vi har et særligt soft spot for musikeren og skuespilleren Donald Glover, der som musiker er kendt under det legesyge navn Childish Gambino. Særligt har vi været glade for Gambinos bevidsthedsudvidende musikvideo og nummeret ‘This is America’, der er en læsterlig kritik og knivskarp beskrivelse af den (sorte) amerikanske […]

Kære læser

Forstå Robert Muellers efterforskning på fire minutter

I dag er heller ikke nogen god dag for USA’s præsident. Donald Trumps forhenværende advokat Michael Cohen erkendte sig i går skyldig i at have overført store beløb til to kvinder, som hævdede at have haft affærer med Trump. Overførslerne skete få uger inden præsidentvalget. Mens Cohen blev dømt i New York, blev Trumps tidligere kampagnechef Paul Manafort i en retssal i Virginia kendt skyldig i flere lovovertrædelser. Føljeton forklarer sagen gennem dens hovedpersoner.

Spisesedlen

Rigsrevisionen tager for første gang nogensinde forbehold for Skats regnskab. Skats regnskab for 2017 indeholder ifølge Rigsrevisionen så mange usikkerheder omkring milliardbeløb, at de ikke kan godkende regnskabet. Kritikken bliver fremlagt i en rapport onsdag.

Stort antal forurenede drikkevandsboringer. Inden for det sidste år er der fundet 250 drikkevandsboringer med større mængder pesticider end tilladt. Normalt finder man ca. 30 boringer om året, der har problemer med forurening. De fleste af boringerne er nu blevet lukket, men nogle er stadig i drift, fordi det ellers ville føre til vandmangel. Det frygtes, at endnu flere boringer er forurenede.

Rusland planlægger største militærøvelse siden Sovjetunionens fald. Det fortæller Ruslands forsvarsminister, Sergej Shoygu. Dermed vil øvelsen formentlig involvere flere end 150.000 soldater, og det russiske forsvarsministerium har bekræftet, at også styrker fra Kina og Mongoliet vil deltage. Øvelsen finder sted i Sibirien og er døbt Vostok 2018.

Venezuela devaluerer bolivaren med 90 pct. I praksis betyder det, at der fjernes fem nuller fra landets pengesedler. Tiltaget er iværksat af præsident Nicolás Maduro i et forsøg på at bekæmpe den store inflation, der inden devalueringen nærmede sig én mio. pct. Samtidig er Venezuela blevet ramt af et kraftigt jordskælv. Der er dog endnu ikke meldinger om nogen dødsfald.

Taiwan mister endnu en allieret. El Salvadors præsident, Salvador Sanchez, sagde igår i en tale, at man vil arbejde tættere sammen med Kina. Det betyder også i praksis, at El Salvador ikke længere anerkender Taiwan som selvstændigt land. Regeringen i Beijing opfatter Taiwan som en del af Kina og har derfor lagt pres på andre nationer for at få dem til ikke at anerkende regeringen i Taiwan som legitim.

Et sidste ord

DSB søger en innovationsrebel, og trods et virkelig langt jobopslag, så har vi stadig ingen anelse om, hvad det er. Er opslaget en form for kodesprog? En rebus måske? Eller er det bare fuld plade på bullshit-bingo?

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12