23. marts 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Hvis produktet er gratis…

Man kan sagtens tillade sig at være vred eller forarget – det er såmænd helt på sin plads – men den seneste uges cirkus vedrørende Facebooks lemfældige omgang med 50 millioner brugeres personlige data (og datasæt om 57 milliarder Facebook-‘venskaber‘), bør ikke komme bag på nogen. Allerede I 1973, årtier inden de sociale medier vandt […]

Kære læser

Ringo-syndromet: Anmeldelse af verdens glemte musik

Nogle mennesker får aldrig den anerkendelse, de fortjener. Det gælder fx Ringo Starr. Den fjerde mand i The Beatles, som mest af alt huskes for at være en middelmådig trommeslager, der var heldig at ende sammen med tre musiske genier. Men Ringo var meget mere end det, og ude i musikverdenen findes der tusindvis af mennesker, der lider af dette Ringo-syndrom. Det vil Føljeton gerne sætte en stopper for, så vi har sat os for at anmelde en håndfuld numre fra musiktjenesten Spotify, som ingen nogensinde har lyttet til.

Spisesedlen

Frygt for handelskrig skaber usikkerhed på aktiemarkedet. Den amerikanske præsident Donald Trump underskrev i aftes en lov om straftold på kinesiske varer på op til 300-360 milliarder danske kroner. Kina har svaret igen ved at indføre en forhøjet told på 128 amerikanske produkter. Frygten for en handelskrig mellem de to store lande har sendt aktierne i bund i Danmark såvel som i resten af verden. 

13 organisationer advarer mod DNA-register. Organisationerne, der blandt andre tæller Advokatsamfundet, Rådet for Digital Sikkerhed og Patientdataforeningen, synes ikke, at regeringens forslag om et nationalt dna-register tager nok hensyn til borgernes privatliv. Grundlæggende er de positive overfor et register, men de mener, at det nuværende forslag ”ikke er et betryggende grundlag for en politisk beslutning.”

Donald Trump får ny sikkerhedsrådgiver. Det bliver den tidligere FN-ambassadør John R. Bolton, der erstatter general H.R. McMaster. Det er Trumps tredje udskiftning på sikkerhedsrådgiverposten. Bolton har tidligere vist sig som en fortaler for militære løsninger og har tidligere talt for militære interventioner i Iran og Nordkorea.

EU hjemkalder ambassadør fra Moskva. Det sker som følge af giftangrebet mod en tidligere spion, der fandt sted i Storbritannien. De europæiske ledere skriver i en fælles udtalelse, at der ”ikke er nogen anden plausibel forklaring,” end at den russiske regering stod bag angrebet.

Strejker rammer Frankrig. Frankrig blev torsdag ramt af en lang række strejker, der blandt andet gik ud over landets infrastruktur. Strejkerne skal ses som en indledende manøvre fra de franske fagbevægelser, og det forventes derfor, at de fortsætter. De sker grundet utilfredshed med præsident Emmanuel Macrons planer om yderligere at reformere arbejdsmarkedet.

Et sidste ord

Det er fredag, og skulle du ende med at få lidt for meget vin inden for vesten i aften, så håber vi, at den her fyr kommer og hjælper dig.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12