25. april 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Tirsdag er taffeldag

Tirsdagen står i logens tegn. God personlig kemi kan nemlig opløse selv de værste intriger, eller i hvert fald pletfjerne de største misfarvninger. Særligt i dansk politik, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen gennem flere år har opdyrket en form for borgerligt broderskab med lederne af de tre andre blå partier. Typisk hver tirsdag er de […]

Kære læser

”Den der bro over til Jylland”

Asylcentret Kongelunden på Amager uden for København skal lukke efter næsten 33 års drift. Man har fundet skimmelsvamp i nogle af centrets barakker, og Udlændingestyrelsen er nået frem til, at det vil koste 60-100 millioner kroner at rive dem ned og bygge dem op igen. Før påske blev centrets cirka 60 medarbejder afskediget, og de fleste af beboerne skal rykkes op med rode og flyttes til Center Thyregod i Midtjylland. Føljeton undersøger i denne uge, hvad lukningen betyder for de berørte.

Det bedste vi har set

Du gik måske og lod dig underholde og oplyse af DR’s søndagsserie Historien om Danmark. Du troede måske endda, de kloge kunne lide den og de dumme kunne se med. Tro om igen – Føljeton hjælper dig med at finde hårene i suppen, som medierne har peget ud for os. Så er der lidt til middagsselskabet.

Spisesedlen

USA skærper sanktioner over for Syrien. Som en direkte reaktion på angrebet med kemiske våben i Khan Sheikhoun tidligere på måneden har den amerikanske regering indefrosset værdier fra og ulovliggjort enhver kontakt til embedsmænd tilknyttet al-Assad-regimet i Damaskus. 271 personer er kommet på den sorte liste.

Regeringsdrama om selvstændighed i Grønland. Udenrigsminister Vittus Qujaukitsoq har trukket sig fra posten efter et større opgør internt i Siumut med landsstyreformand Kim Kielsen. Det handler om tempoet i Grønlands kamp for uafhængighed. Nationalismen koger også nordpå.

Dødstallet stiger ved optøjer i Venezuela. Endnu to mennesker er blevet dræbt under optøjerne i det sydamerikanske land, hvor oprøret mod Nicolas Maduros regime er ved at udvikle sig til en borgerkrig. 23 mennesker er døde på tre uger.

Hvide akademikermænd dominerer Debatdanmark. Han er en hvid middelklassemand, har læst statskundskab og ser Deadline på DR2. Og han styrer samtalen i Danmark. Kortlægning af debattører viser, at smede, håndværkere, sosu’er og andre med erhvervsuddannelser kun står for fem procent af debatstoffet i de store landsdækkende dagblade.

Staten vil afskrive 80 milliarder kroner i skattegæld. Ny rapport fra revisionsfirmaet PwC viser, at regeringen er på vej til at nedskrive størstedelen af den svulmende gæld til det offentlige, som er opstået som en konsekvens af det fejlslagne inddrivelsessystem EFI.

Et sidste ord

Vi vil næsten gerne love at lave en føljeton om Twin Peaks, når tredje sæson får premiere sidst i maj. I hvert fald kommer vi til at ‘obsesse’ upassende meget over den serie. Kom i stemning på to minutter. The owls are not what they seem.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12