25. maj 2021

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

En tyrkisk gangster går på YouTube

Fantasien har det med at overgå virkeligheden. I de indtil videre syv videoer, som tyrkiske Sedat Peker har lagt op på YouTube, ligner han nærmest en parodi på en mafioso. Tandsættet er hvidt og perfekt, pandehåret er redt fremad for at illudere ungdommelighed, og skjorten er altid åbentstående ned til brystet. På én video er […]

Kære læser

Nødlanding i Minsk er en ny hovedpine for EU

Egentlig stod EU’s fortsatte forhold til Storbritannien og Rusland øverst på dagsordenen, men mandagens EU-topmøde i Bruxelles blev på dramatisk vis kapret af en anden og mere presserende debat: Den mystiske nødlanding af et Ryanair-fly i Minsk, der førte til anholdelsen af en 26-årig hviderussisk journalist. Søndag var flyet på vej fra Athen til Litauens […]

Det bedste vi har set

Tillykke til en gammel svinger

Tillykke til en gammel svinger

Den store Bob Dylan fyldte 80 i går, og vi overlader i den forbindelse ordet til Marianne Faithful, Mick Jagger, Tom Jones og mange flere, der her fortæller om deres yndlings Dylan-numre og giver et par røverhistorier med på vejen.

+ Radioprogrammet Rockhistorier på Heartbeats graver i anledningen af Dylans store dag ned i gemte og glemte optagelser fra en lang karriere og i alt fra “øvere i betonkælderen med The Band til ensomme aftenener på et koldt New York-hotelværelse“.

Der må være bedre løsninger end at overlade dem til Elon Musk

Der må være bedre løsninger end at overlade dem til Elon Musk

Vi ved godt, vi taler om ham tit. Men vi er simpelthen fascinerede over uoverensstemmelsen i narrativet om manden, der på den ene side vil sende mennesket til månen, og som samtidig tweeter ting, der er så dumme, at Twitter engang imellem tror, hans profil er blevet hacket. Tanken om at lægge klodens fremtid i hænderne på et visionært menneske kan helt klart virke besnærende. Men som de skriver hos Current Affairs: “Der kan være fordele ved at have institutioner, der drives af en dement børne-kejser. Men i sidste ende tror jeg, demokrati er en mere stabil og retfærdig styreform, og jeg tror ikke at fordelene ved at blive regeret over af en tyrannisk galning opvejer de betydelige omkostninger.“

Løkkes veltrimmede vælgermaskine

Løkkes veltrimmede vælgermaskine

“Denne gang handler det ikke om at gribe og fastholde magten i et etableret parti, hvor der allerede er en organisation på plads. Det handler om, hvorvidt Løkke kan klare sig som politisk iværksætter. Og meget tyder på, at han har taget den opgave dybt alvorligt.“ Spændende artikel fra Altinget om Lars Løkkes systematiske tilgang til at skabe et nyt og flyvedygtigt politisk parti. Man får næsten det indtryk, at han bare skal trykke på knappen.

Spisesedlen

Malis præsident og statsminister tilbageholdt af militæret. Mandag indledte militæret i Mali en aktion for at tilbageholde landets præsident, Bah Ndaw, og statsminister, Moctar Ouane. Landet har været præget af politisk ustabilitet siden et militærkup for ni måneder siden, og både FN og Den Afrikanske Union (AU) appellerer til “øjeblikkelig og betingelsesløs“ løsladelse af de to civile ledere.

Danmark vil donere 3 mio. vacciner til udviklingslande. Det fortalte statsminister Mette Frederiksen (S) mandag på vej til topmøde i EU: “Vi vil fra dansk side allerede nu tilkendegive, at vi vil give tre millioner i løbet af indeværende år.“ Donationen af vaccinerne kan ske igennem Verdenssundhedsorganisationens (WHO) globale vaccinesamarbejde, Covax, uddybede Frederiksen.

Israels politi indleder massearrestationer. I en meddelelse har det israelske politi oplyst, at de i en operation under navnet ‘Lov og orden’ de kommende døgn vil arrestere hundredvis af palæstinensere for deltagelse i demonstrationer og sit-ins. Politi, grænsevagter og reserver forventes at gennemsøge op imod 500 hjem, skriver Al Jazeera.

Ledigheden er lavere end før coronakrisen. Beskæftigelsesministeriet oplyste mandag i en pressemeddelelse, at ledighedstallet nu er lavere end før coronakrisen ramte Danmark. Siden 1. marts er der, baseret på tal fra Jobnet.dk, sket et drastisk fald i ledigheden grundet genåbningen. Beskæftigelsesminister Peter Hummelgård (S) udtaler, at krisen har “ramt dansk økonomi markant mindre end frygtet“. Der er dog 15.000 flere langtidsledige end før krisen.

Brøndby IF sikrer superligasejr. Med deres 2-0 sejr over FC Nordsjælland sikrede Brøndby IF sig mandag sejren i den danske Superliga. Det er første gang siden 2005, Brøndby vinder Superliga-trofæet. Med sejren får Vestegnsholdet også en plads i Champions League-kvalifikationens playoff-runde.

Et sidste ord

Du ved, hvad man siger. Vent med at tage LSD til efter, du har leveret vejrudsigten.

Hold business og pleasure separat til vi ses i morgen!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12