26. februar 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Død over håndtrykket i ceremoniel sammenhæng

Et medlem af Føljetons redaktion oplevede for nogen tid siden et lille optrin i en biograflobby. ”Optrin” er måske så meget sagt, for ingen andre biografgæster bemærkede formentlig noget usædvanligt, medmindre de specifikt tænkte på håndtryk i de sekunder, det stod på. En veluddannet yngre dansk kvinde med muslimsk baggrund og temmelig meget udstråling kommer […]

Kære læser

Sportsalfabetet

Her er Amalie og Åge. De vil gå til sport. Men hvilken sportsgren skal de vælge?   A Åge vil helst spille amerikansk fodbold. Amalie vil gå til atletik.   B ”Hvad med basketball?” siger Amalie. ”Nej,” svarer Åge, ”hellere baseball, bowling, boccia, badminton, billard, bordtennis eller bueskydning.” ”Eller baglænsløb.” ”Baglænsløb?” ”Ja, baglænsløb. Bølsnælgab.” ”Hvad?” […]

Spisesedlen

Flere unge får psykisk diagnose, inden de bliver 18. I 2012 havde 11,2 pct. af de unge en diagnose, men i dag er andelen oppe på 14,9 pct. Det viser en række tal fra Kommunernes Landsforening ifølge Jyllands-Posten. Adhd er den mest hyppige diagnose, mens både angst og stress er blevet mere udbredt. Tallene får nu foreningen Bedre Psykiatri til at forlange politisk indblanding.

Hongkong giver 8800 kroner til indbyggere over 18 år. Uddelingen er en del af en ny hjælpepakke på i alt 106 mia. kr., som regeringen har annonceret for at aflaste økonomien i den særlige administrative region. Det sker af frygt for, at coronavirussen yderligere vil forværre de økonomiske problemer, som blandt andet protesterne i Hongkong har medført.

Mindst 17 dræbt under voldelige optøjer i New Delhi. Optøjerne er en eskalering af de månedslange protester over en ny kontroversiel lov om statsborgerskab indført af præsident Narendra Modis regering. Loven gør det muligt for forskellige religiøse grupperinger at få hurtigere adgang til statsborgerskab, med undtagelse af muslimer. Eskaleringen kommer samtidig med, at Donald Trump er i Indien på sit første officielle statsvisit.

Bob Chapek bliver ny administrerende direktør i Disney. Han overtager posten fra Bob Iger, der dog fortsætter som formand og som direktør for underholdningsgigantens kreative afdeling. Under Igers 15 år som topchef har Disney blandt andet opkøbt Pixar, Lucasfilm, Marvel og Twenty-First Century Fox. Chapek har tidligere været ansvarlig for Disneys forlystelsesparker.

Mogens Vemmer er død. Han blev 84 år gammel. Vemmer var i mange år chef for Børne- og Ungdomsafdelingen i DR og stod blandt andet bag populære børneudsendelser som Bamse og Kylling og Kaj og Andrea. Han stoppede som programchef i 2000.

Et sidste ord

En skøn lille twittertråd om fodboldspilleres hår og outrerede lamper. Nu er spørgsmålet bare: Hvem er inspireret af hvem?

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12