27. juli 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Jagten på metaller

”Vi kommer til at vinde på enhver tænkelig måde. Vi kommer til at vinde så meget, at I bliver trætte af at vinde. I kommer til at sige: ‘Please! Please! Vi vinder for meget, vi kan ikke klare det mere! Hr. Præsident, det er for meget!’ Og jeg kommer til at sige: ‘Nej, det er […]

Kære læser

L’État, c’est moi!

Hverken agurketid eller coronakrise har kunnet sætte en stopper for det europæiske demokrati. Henover sommeren har der været en række spektakulære valg på vores kontinent, og fælles for dem er, at de hver især kan ende med at få store konsekvenser for hele Europa. I denne uge har vores europæiske nyhedsbrev Feuilleton overtaget nærværende plads […]

Spisesedlen

Mere end 60 dræbte under angreb i Darfur. Ifølge FN dræbte uidentificerede gerningsmænd lørdag mere end 60 personer i Darfur-regionen. Dagen forinden var 20 personer blev slået ihjel. Ingen har endnu taget ansvaret for angrebene. Darfur-regionen har den seneste tid oplevet en genopblussen af konflikten mellem regeringsstyrker og oprørere, der har varet siden 2003, og som har kostet flere hundredtusinder liv.

Australien sætter coronarekord. Australien er et af de lande, der hidtil har haft god kontrol over COVID-19, men nu truer et udbrud i delstaten Victoria med at ødelægge landets gode statistik. Delstaten har registreret 532 nye smittetilfælde det seneste døgn, og samlet har Australien registreret 549 nye smittede, hvilket er det højeste antal i landet siden pandemiens begyndelse. Det er især millionbyen Melbourne, der er hårdt ramt.

Ryanairs regnskab viser milliardunderskud. Coronakrisen har været hård ved flyselskabet Ryanair. Fra april til juni har Ryanair fløjet med kun 500.000 passagerer. Det er et fald på 99 pct. i forhold til sidste år. Ifølge selskabets seneste kvartalsregnskab har det for kvartalet givet et underskud på 1,4 milliarder kroner.

Nordkorea melder om coronatilfælde. I sidste uge vendte en nordkoreansk afhopper hjem fra Sydkorea, og nu siger de nordkoreanske myndigheder, at afhopperen er under mistanke for at have coronavirus. Ifølge Sydkorea var manden ikke smittet. Nordkorea har hidtil ikke meldt om nogen virustilfælde, hvilket af eksperter bliver beskrevet som usandsynligt.

Prins Joachim har det godt efter omstændighederne. Det oplyser Kongehuset til Ritzau efter prinsen i weekenden blev opereret for en blodprop i hjernen. Prinsen var på familiens vinslot i Frankrig, da han sent fredag aften blev indlagt på Universitetshospitalet i Toulouse, hvor han senere blev opereret. Ifølge Kongehuset var operationen vellykket.

Et sidste ord

Vi slutter dagens nyhedsbrev med noget, som vi nu satser på at starte samtlige af vores resterende dage med: At lytte til bandet Totos gigahit “Africa” blive spillet på Tesla-spoler.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12