28. august 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Pas de problème

For snart en del år siden tilbragte et medlem af Føljetons redaktion nogen tid i Aarhus, og ikke sjældent slentrede vedkommende søndag eftermiddag ud mod byens fodboldstadion for at overvære ”De Hviie” få tæsk. Også på det tidspunkt befandt AGF sig i en lettere omskiftelig periode, og man forsøgte med en række nye tiltag, der […]

Kære læser

Paven og den katolske kirkes kulturkrig

Det katolske Irland har lige haft besøg af en pave for første gang siden 1979. Det skulle og kunne have været et hyggeligt besøg, men den katolske kirkes omfattende sexmisbrugsproblemer fyldte for meget, og pave Frans måtte bede om forladelse for kirkens mange synder. Midt i det hele beskyldte en ultrakonservativ tidligere ærkebiskop ham for at have holdt hånden over en misbrugsanklaget tidligere amerikansk kardinal. Føljeton forsøger at hitte rede i miseren.

Spisesedlen

Verdensnaturfonden vil sætte en stopper for omstridt vildsvinehegn. Verdensnaturfonden (WWF) melder sig nu på banen i diskussionen om det 70 km lange vildsvinehegn ved den dansk-tyske grænse, der tidligere på måneden ellers fik endelig tilladelse af Miljøstyrelsen. WWF vil gå til EU-kommisionen for at forsøge at forhindre opførelsen af hegnet, fordi det er ”et politisk bestillingsarbejde, der hviler på et meget spinkelt og utilstrækkeligt fagligt grundlag,” skriver Jyllands-Posten.

Mexico og USA forhandler ny handelsaftale som erstatter NAFTA. Donald Trump har længe kaldt Den Nordamerikanske Handelsaftale (NAFTA) for den ”værste aftale nogensinde” og sagt, at han vil rulle den tilbage. Det er nu lykkedes Mexico og USA at forhandle en aftale på plads, der skal erstatte NAFTA som kom på plads i 2016. Trump udtaler, at Canada også skal til forhandlingsbordet og truer med, at det enten er nye bilafgifter eller en ny handelsaftale.

Nicolas Hulot stopper som miljøminister i Frankrig. Det sker samme dag, som Frankrigs præsident Emmanuel Macron gæster Danmark på officielt statsvisit. Hulot annoncerede sin beslutning på radiokanalen France Inter uden på forhånd at have informeret hverken Macron eller premierminister Edouard Philippe. Aftrædelsen skyldes ifølge Hulot, at klimapolitik ikke er blevet prioriteret højt nok af den franske regering.

Colombia melder sig ud af UNASUR. Colombias præsident, Ivan Duque, har annonceret, at landet trækker sig fra De Sydamerikanske nationers forbund, UNASUR. Det sker i protest mod, at forbundet ifølge Duque er medskyldigt i Venezuelas diktatur. I april har også Argentina, Brasilien, Chile, Peru og Paraguay midlertidigt sat deres medlemskaber i UNASUR i bero.

DF’er trækker sig efter at have opfordret spansk politi til at dræbe indvandrere. Steen Petersen (DF) har trukket sig som formand for integrationsudvalget i Faxe Kommune, efter han skrev på Facebook, at spansk grænsepoliti burde skyde for at dræbe. På grund af Facebook-opslaget blev Petersen indstillet til et mistillidsvotum, men han har nu valgt selv at trække sig.

Et sidste ord

Et af de mest berømte digte af gode gamle Rudyard Kipling er det fine kolonialistiske Mandalay om den engelske soldat, der drømmer sig tilbage til sin tid i Burma og hans gamle flamme der. Måske er det vejret, regnen og det forestående efterår, men vi har fået sådan en knugende længsel efter at læse digtet, og så høre Four Jacks fyre den af i den danske slagerudgave. Så det får du lige at gå hjem på. Så kan du nynne den resten af dagen.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12