29. august 2016

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Superman ville have spolet tiden tilbage

Vi er en eller to her på Føljetons redaktion, som er flasket op med tegneserier. Eller det vil sige: Vi har flasket os selv op med dem, ingen har jo tvunget os; vi har simpelthen bare fra barnsben vurderet, at tegneserier og superhelte nok ville være et fornuftigt supplement. Serierne hjalp os med at forstå forskellen på rigtigt og […]

Det bedste vi har set

De unge

Føljeton holder meget af de unge. Det gør Shane Smith, 46, også. Det er ham, der har grundlagt det efterhånden globale medie Vice (som Føljeton også virkelig godt kan lide). På Edinburgh TV Festival forleden gav han de gamle tv-stationer et ordentligt fur for ikke at fatte de unge. ”Alle siger, at unge er ligeglade med nyheder, [og] at de fandme også er ligeglade med internationale [nyheder]. Bullshit. Det optager dem. De bryder sig bare ikke om den måde, nyheder er blevet præsenteret frem til i dag.”

+ Nu vi er ved de unge: En af Forbes Magazines yngre journalister skriver lidt om, at vi lever i en tid, hvor det på mange måder er sværere at være i 20’erne, end det ellers har været i nyere tid. ”Ikke alene siger de nogle-og-tyve-årige, at de føler større negativitet og so-so-følelser end andre aldersgrupper. Den gennemsnitlige alder for depression er faldet fra 40-50-årsalderen til midt-20’erne.”

Muslimske kvinder smidt ud af restaurant i Paris

Lørdag aften blev to muslimske kvinder smidt ud af en restaurant i en forstad til Paris. Det var restaurantens chef, der – efter at have kaldt alle muslimer terrorister – beordrede kvinderne til at forlade stedet. Optrinnet blev fanget på video og har siden udløst shitstorm på sociale medier. Eksempelvis sammenligner en Twitter-bruger situationen i Frankrig med apartheid.

Spisesedlen

Tal fra Rigspolitiet viser, at afviste asylansøgere ofte modsætter sig tvangsudsendelse fra Danmark. Det gør de ved civil ulydighed i form af råb og skrig samt ved fysisk at modsætte sig at gå ind i flyet eller spænde sikkerhedsselen. Tilbage i januar bragte Føljeton en reportage, hvor unge aktivister fortæller, hvordan de opfordrer afviste asylansøgere til netop denne form for protest.

Tyrkiet begyndte i sidste uge at kæmpe mod Islamisk Stat og kurdiske militser i det nordlige Syrien. Siden er kampene blevet intensiveret, og i går mistede mindst 35 civile livet i tyrkiske luftangreb i Syrien.

Efter 52 år med kampe, fire år med forhandlinger og flere end 100.000 dødsofre er den columbianske regering og guerillabevægelsen FARC blevet enige om våbenhvile. Våbenhvilen er permanent og trådte i kraft ved midnat natten til i dag.

Finansminister Claus Hjort Frederiksen skriver i et svar til Folketingets finansudvalg, at det er usikkert, hvor stor effekt eventuelle fremtidige topskattelettelser vil have på, hvor meget vi arbejder.

Danskerne spiller mere end nogensinde før, og det bliver den øverste direktør i statsejede Danske Spil belønnet for. Den personlige bonus, der tilfalder direktør H. C. Madsen oven på overskuddet i 2015, ligger på intet mindre 650.000 kroner.

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12