29. januar 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Morten Østergaard slår tilbage

Det koster at lade De Radikale stå udenfor. Sådan har det været i generationer, hvor skiftende ledere af Det Radikale Venstre har kunnet true sig til realpolitisk indflydelse – og med mellemrum har skiftet side mellem enten borgerlige eller socialdemokratiske statsministre. Rollen som ‘kongemager’ har givet de radikale mandater flerdobbelt vægt. Sådan drømmer Morten Østergaard […]

Det bedste vi har set

Bernie set fra Trump-land

Bernie set fra Trump-land

Ryger Joe Biden i svinget i demokraternes primærvalg? Det er ikke 100 pct. utænkeligt. I så fald kan præsident Donald Trump risikere at skulle op imod Bernie Sanders, der har et særligt tag i unge progressive vælgere. Er det godt eller skidt? Nogle politiske rådgivere på Trumpfløjen ”savler” ved tanken om at skulle op imod en ‘socialist’. Andre er mere bekymrede. Læseværdig analyse fra Politico.

Kim Jong-un – og masser af ham

Kim Jong-un – og masser af ham

Hver aften de seneste uger er tv-seere i Nordkorea blevet diverteret med en to timer og 24 minutter lang dokumentarfilm med landets kære leder Kim Jong-un som gennemgående figur. Det er ikke reality-tv men propaganda. Se den, hvis du trænger til at slappe af, men ikke er søvnig nok til at kunne falde i søvn.

+ Læs Foreign Policys analyse. Det handler om atomvåben.

Spisesedlen

Palæstinensere afviser blankt Trumps fredsplan. Tirsdag præsenterede USA’s præsident Donald Trump (i selskab med Israels premierminister Benjamin Netanyahu) en fredsplan for Mellemøsten. Den indebærer bl.a., at israelerne skal stoppe yderligere bosættelsesaktiviteter i fire år, mens palæstinenserne pålægges en række betingelser. Den palæstinensiske præsident Mahmoud Abbas kalder planen ”the slap af the century”. Trump kalder den ”the deal of the century”, skriver Reuters.

Kinesisk ambassadør stadig sur over flagtegning i Jyllands-Posten. ”I tænker kun på jeres egen ret og ikke på andre menneskers følelser,” siger Feng Tie til DR. Mandag bragte Jyllands-Posten en bladtegning, hvor de fem gule stjerner i Kinas flag var skiftet ud med coronavirussen, som brød ud i den kinesiske by Wuhan.

+ I alt fire personer er angiveligt smittet med virussen i Tyskland.

Boligminister indstiller forhandlinger om udenlandske kapitalfonde. ”Regeringen har haft en klar ambition om at sætte en stopper for internationale kapitalfonde og kortsigtede spekulanter på det danske boligmarked. Men jeg må konstatere, at der ikke er opbakning i Folketinget,” udtaler boligminister Kaare Dybvad Bek (S) i en pressemeddelelse.

Apple leverer bedste kvartalsregnskab nogensinde. Den amerikanske teknologivirksomhed havde i kvartalet, der sluttede 28. december, en omsætning på 600 mia. kr. Det skyldes bl.a. en stigning i salget af iPhones og et overbevisende salg af ure og AirPods.

Det stærke regnskab skyldes ikke mindst en stigning i salget af iPhones

Nu sælger kongehuset også prinsgemalens pladesamling. Først stod Bruun-Rasmussen Kunstauktioner for salget af prins Henriks ‘de-lokales-gave-til-hvid-mand’-samling af orientalske jadeskulpturer og afrikanske masker. Nu er turen kommet til hans 900 vinylplader, hovedsageligt fra 1960’erne. De bliver solgt samlet og indeholder ”store navne” som Mozart og Mahler, skriver Ritzau.

Et sidste ord

To meget lidt tonedøve fyre forsøger at lave, hvad de kalder mohara og muktaya/korvai. Lad være med at forsøge at klappe med derhjemme foran skærmen. Hold ud et halvt minuts tid, så vil belønningen tilstrømme dig.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12