29. januar 2021

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Hvis Proust forelskede sig i Facebook

I Marcel Prousts uendeligt lange klassiker À la recherche du temps perdu – nærmere bestemt i andet bind, À l’ombre des jeunes filles en fleurs – analyserer romanens smaskforelskede fortæller kærlighedens luner. Fortælleren kan ikke leve uden den unge pige Gilberte, men hun kan snildt leve uden ham. Ja, faktisk er hun begyndt at være […]

Kære læser

Har AstraZeneca foræret briterne brexitsejren?

EU forventes i dag at godkende COVID-vaccinen fra den anglo-svenske medicinalvirksomhed AstraZeneca. Håbet var, at det skulle blive en gamechanger for den europæiske vaccineindsats. EU har haft problemer med at få leveret doser nok fra de allerede godkendte vacciner, så leverancen fra AstraZeneca var udset til at være det supervåben, der kunne kværke sygdommen og […]

Spisesedlen

Ida Auken skifter parti. Folketingsmedlemmet Ida Auken skifter fra De Radikale til Socialdemokratiet. Dermed bliver hun det andet radikale folketingsmedlem på en uge, der skifter parti. For få dage siden var det Jens Rohde, som forlod Radikale. Det er anden gang, Auken skifter parti. Tilbage i februar 2014 skiftede Auken fra SF til Radikale Venstre. Auken har været sygemeldt med stress siden efteråret 2020.

Nedlukning forlænges igen. På et pressemøde i går fortalte statsminister Mette Frederiksen, at de nuværende restriktioner bliver forlænget tre uger. Dermed står de nu til at udløbe efter d. 28. februar. Forlængelsen skyldes i høj grad den smitsomme britiske coronamutation, som regeringen frygter vil løbe løbsk.

Ny vaccine effektiv mod corona. Endnu en vaccine mod COVID-19 ser ud til snart at ramme markedet. Vaccinen fra producenten Novavax har i undersøgelser vist en effektivitet på 89 pct. Vaccinen er også effektiv mod den britiske mutation. EU har lige nu kun en løs aftale med Novovax, der giver dem mulighed for at købe 100 mio. doser, og de kan derudover købe op til 100 mio. doser mere.

Sverige åbner for rejsende til Bornholm. Fra mandag er det igen muligt at rejse til Bornholm over Sverige. I januar lukkede svenskerne ellers deres grænse til Danmark i et forsøg på at holde den britiske mutation ude. Skal man ikke til Bornholm, er Sverige dog stadig lukket land. Indtil videre gælder de svenske rejserestriktioner til og med 14. februar.

Trump er tilbage i politik. Han var nærmest ikke væk, før han vendte tilbage. Den nu tidligere amerikanske præsident Donald Trump har mødtes med den republikanske mindretalsleder i Repræsentanternes Hus, Kevin McCarthy, og de er blevet enige om, at Trump skal forsøge at hjælpe republikanerne med at genvinde huset ved midtvejsvalget i 2022.

Et sidste ord

Hvem har ikke stået alene foran et spejl for lige at spænde overarmen, prøve et nyt skælmsk smil af, eller recitere ”you talking to me”-scenen fra Taxi Driver. Vi prøver egentlig bare at sige, at vi forstår den her hund så udmærket.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12