3. juli 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Hvem fanden er Ursula von der Leyen?

Det var ikke alle, der var lige begejstrede, da den amerikanske musikpris Grammy Awards blev uddelt tilbage i 2011. Det skortede ellers ikke på fanfavoritter i feltet af nominerede til ”årets album,” der var aftenens store pris. Der var masser, der heppede på Detroit-rapperen Eminem og monster-kendissen Lady Gaga. Men ingen af dem endte med […]

Kære læser

Festival: Apollinske snakke og ur-Ene rytmer

Talens tragedie. Der er sket et eller andet i det danske festivalslandskab. Hvor vi før stillede os tilfreds med musik og kampdruk i en uges tid, er det, som om de forskellige festivalarrangører de senere år har fået ind i hovedet, at vi altså også skal serviceres med noget lidt mere åndelig føde. Måske særligt […]

Det bedste vi har set

Føljeton, paraply, parasol. Stativ, stakit, kasket.

Den danske sommer er lunefuld, men Føljeton kan du regne med. Uanset om det bliver under en parasol eller en paraply, så kan du læse Føljeton hele sommeren. Vi udkommer dog lidt anderledes end normalt – nemlig mandag, onsdag og fredag. Men det er også tre gode dage. Dem er der ikke noget i vejen med!

Spisesedlen

Statsledere enige om EU-topjob. Efter lange forhandlinger lykkedes det endelig EU’s stats- og regeringsledere at få jobkabalen til at gå op. Tysklands forsvarsminister Ursula von der Leyen er blevet nomineret som formand for EU-kommissionen, mens Margrethe Vestager er blevet nomineret som næstformand for kommissionen. Nuværende belgisk premierminister Charles Michel er nomineret som formand for Det Europæiske Råd. Alle kandidater skal godkendes af Europa-Parlamentet, inden de kan indsættes på posterne.

Nu må beboerne på Sjælsmark spise på værelserne. Sådan lyder meldingen i dag fra den nye udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye. I en pressemeddelelse hedder det, at selvom regeringen mener, afviste asylansøgere skal rejse hjem, så har Danmark også ”et særligt ansvar for de børn, der bor på Udrejsecenter Sjælsmark,” og derfor bliver det muligt at spise med familien på værelset. Det er dog stadig kun cafeteria-mad, der må indtages på værelserne.

Justitsminister kræver redegørelse efter IT-fejl hos politiet. Den nyligt udnævnte justitsminister, Nick Hækkerup, vil have uvildige eksperter til at kontrollere politiet og anklagemyndighedens gennemgang af de straffesager, som er omfattet af teledatasagen. Nick Hækkerup kræver også en redegørelse fra rigspolitichefen og rigsadvokaten om sagen, som skal ligge klar senest 6. september. Ca. 10.000 straffesager skal gennemgås på ny, fordi bevismaterialet kan have været usikkert grundet en IT-fejl hos politiet.

Kina fordømmer protester i Hongkong. Urolighederne i Hongkong eskalerede i starten af denne uge, da en gruppe demonstranter stormede og vandaliserede Hongkongs parlament. Det er også kommet til gadekampe mellem demonstranter og politi. Demonstrationerne kommer på baggrund af planlagt udleveringslov med Kina. Det kinesiske regime fordømte i går protesterne og sagde, at de ser demonstrationerne som en ”tydelig udfordring” af de principper, som Hongkong ledes under.

Det nye Europa-Parlament samlet for første gang. Imens Det Europæiske Råd diskuterede, hvem der skal have topposterne i EU, mødtes Europa-Parlamentet i går for første gang efter valget i maj. Mest bemærkelsesværdigt var det, at de 29 medlemmer fra det nyvalgte britiske Brexit Party vendte ryggen til, da ”europahymnen” blev spillet i parlamentssalen.

Et sidste ord

En tur i Salling eller på Fisketorvet ville ganske enkelt være meget federe, hvis de lige kunne hive sig op på det niveau her.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12