30. januar 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

På valgnatten er alle politikere grå

Prøv at bakke snagvendt, altså snakke bagvendt. Hvis du bakker snagvendt, lyder det så skægt. Den politiske debat begynder i stigende grad at lyde som en børne-fjollesang, jo tættere valgdagen kommer. Forslagene fra de forskellige partier lyder i hvert fald påfaldende ens, uanset om ordene siges forfra eller bagfra. De små uenigheder opløses i efterplapren, […]

Kære læser

Normalt er det ikke godt at se så meget fjernsyn

Prisvinder. Det er ikke det bedste udgangspunkt for et barn at vokse op med en mor, der er bistandsklient, og en far, der ernærer sig som pusher på Christiania. Men det er nu engang den 32-årige tegneserietegner Halfdan Piskets historie – og drivkraft; en turbulent barndom, hvor man kunne risikere at skulle lyve for politiet, […]

Spisesedlen

Folketinget skal tage stilling til borgerforslag om klimalov. Mere end 50.000 borgere har på mindre end to uger skrevet under på et borgerforslag, der kræver en klimalov. Det betyder, at forslaget nu skal behandles i Folketinget. En klimalov skal bl.a. sikre at Danmark yder sit bidrag til at nå Paris-aftalens mål, og at klima skal tænkes ind i andre politikker. Oppositionen har meldt ud, at den støtter forslaget.

Underhuset vil have May til at genforhandle Brexit-aftale. I går stemte det britiske underhus om en række ændringsforslag til den tidligere nedstemte Brexit-aftale. Her blev det besluttet, at May skal genforhandle det såkaldte  ”backstop,” der er indskrevet i aftalen for at sikre en åben grænse mellem Irland og Nordirland. EU har som udgangspunkt afvist at genforhandle.

Folkeskolereformen bliver justeret. Partierne bag folkeskolereformen fra 2013 er her til morgen blevet enige om en aftale, der blandt andet vil betyde kortere skoledage for især de yngste elever. Undervejs i forhandlingerne har der været så store uenigheder og utilfredshed med undervisningsminister Merete Riisager, at man flyttede forhandlingerne til Finansministeriet.

Venezuela forbyder oppositionsleder at forlade landet. Højesteret i Venezuela, der siges at være loyal overfor Nicolas Maduros styre, har forbudt Juan Guaidó at forlade landet og indefryser samtidig hans bankkonti. Guaidó er formand for nationalforsamlingen i Venezuela og udråbte i sidste uge sig selv til midlertidig præsident i det økonomisk plagede land.

Jane Aamund er død. Forfatteren og journalisten døde tirsdag aften på Ankerfjord Hospice i Hvide Sande. Hun blev 82 år gammel. De sidste 20 år af sit liv levede Jane Aamund med kræft, og hun har siden jul været alvorligt syg. Hun debuterede i 1977 med bogen ”Bag damen stod en Christian.”

Et sidste ord

Mangler du en ny interesse, så har de måske et godt tilbud til dig i Leicestershire. Her kan du gå til lyssværd, hvis du trænger til at møde nye mennesker eller få rørt dig lidt. Det skulle være godt for krop og sjæl – også selv om du aldrig har set Star Wars-filmene. Forsøge ikke at grine, du må, unge Padawan.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12