30. august 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Omprioritering af omprioritering af omprioritering

Der burde være et særligt sted i helvede for de kontornusser-typer, der finder på ord som “omprioriteringsbidrag” og ”bidragssats”. Det lyder så tilpas creepy-kryptisk, at man bliver i tvivl om, hvad der gemmer sig med småt. Og dét er netop meningen: “Omprioriteringsbidrag” og ”bidragssats” er bureaukratiske nyord, der er skabt til at sløre ubehageligheder. Men […]

Kære læser

Som at se sine forældre fulde: Føljetons inkomplette liste over de værste danske bog-filmatiseringer

Vi ved godt, det er noget intellektuelt fims ikke at bryde sig om filmatiseringer af romaner, men nu så vi lige, at Bille August har filmatiseret Lykke Per og kom til at tænke på, hvad de værste danske filmatiseringer egentlig har været gennem tiderne. Der er aldrig blevet lavet så mange film med bogforlæg som netop nu, og her følger en top 5 over de værste af slagsen.

Spisesedlen

Protester i Pakistan mod Muhammedtegninger. Tusinder af islamister gik i går på gaden i Pakistan for at vise deres utilfredshed med en hollandsk konkurrence, hvor deltagerne skal tegne Muhammed. Det er den kontroversielle islamkritiske politiker Gert Wilders, som udskrev konkurrencen tilbage i juni. I Holland blev en mand i går anholdt for at ville angribe Wilders.

Ayatollah Khamenei: Iran klar til at droppe atomaftale. Efter at præsident Donald Trump tidligere på året bekendtgjorde, at han vil trække USA ud af den internationale atomaftale med Iran, har flere europæiske lande sagt, at de ønsker at fortsætte den. Men nu siger Irans øverste religiøse leder, at han ikke er sikker på, man kan stole på de europæiske ledere.

Skibakke i København kan koste skatteyderne dyrt. Byggeriet af en skibakke på toppen af forbrændingsanlægget Amager Ressourcecenter mangler ni mio. kroner. Fonden Amager Bakke har derfor bedt bakkens fem ejerkommuner om de ekstra penge. Amager Ressourcecenter er i forvejen danmarkshistoriens dyreste affaldsforbrændingsanlæg og har løbende været omdiskuteret, fordi det er blevet ramt af massive ekstraudgifter.

S og DF er imod folkeafstemning om forsvarsforbehold. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sagde tidligere på ugen, at han gerne så det danske EU-forbehold på forsvarsområdet afskaffet. Forbeholdet kan kun afskaffes ved en folkeafstemning, og sådan en ønsker Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti ikke.  En meningsmåling fra maj viste, at 57 pct. af danskerne ønsker at beholde forsvarsforbeholdet.

Argentina beder IMF om kæmpelån. Argentina er ramt af en økonomisk krise og har i den forbindelse bedt Den Internationale Valutafond om et lån på i omegnen af 320 mia. kroner. Argentinas præsident, Mauricio Macri, siger, at lånet skal bruges til at genoprette tilliden til den argentinske økonomi. I år er den argentinske valuta, pesoen, faldet med 40 pct. i forhold til dollaren, og landet er ramt af voldsom inflation.

Et sidste ord

Han er blevet beskyldt for at pace sine piger, tennisstjernerne Serena og Venus Williams’ far. Men i det her klip, hvor han afbryder en tv-interview med Venus som 14-årig, er han nu ret cool. ”Du har med et lille sort barn at gøre; lad hende nu få lov at være et barn!” Herligt.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12