30. september 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Klimapolitik eller Bosch-mareridt?

Vi begynder efterhånden at mistænke, at vi lever i et altermaleri af den nederlandske kunstner Hieronymus Bosch (c. 1450-1516). Ved første øjekast ser alt egentlig ganske farverigt og tilforladeligt ud, men desto længere vi dykker ned i detaljerne, desto mere forvirrende bliver helhedsindtrykket. Ja, hvis ellers ikke coronasituationen frarådede det, ville vi være stormet ned […]

Kære læser

Mikrofonholderi for Det Vilde Vesten

Nå så fik Biden ham, hva? Selvom den første præsidentkandidatdebat hovedsagligt bød på afbrydelser og mundhuggeri, er der ret bred enighed om, at Joe Biden kom ud på den anden side med en snæver sejr, mens USA’s præsident Donald Trump fik sig et hak i tuden og mislykkedes med at tirre sin modstander. Biden er […]

Spisesedlen

Trump og Biden tørnede sammen i kaotisk debat. Politiske iagttagere har kaldt det den mest kaotiske præsidentdebat til dato, og nattens kamp på ord mellem den amerikanske præsident Donald Trump og præsidentkandidat Joe Biden var da også præget af afbrydelser, skældsord og fornærmelser. Der blev dog også talt en smule politik. Blandt andet gav de to kamphaner deres bud på, hvordan de hver især vil håndtere coronapandemien, det amerikanske sundhedsvæsen og den skrantende økonomi.

Kontroversiel brexitlov godkendt i Underhuset. Et flertal af parlamentsmedlemmer i det britiske underhus har sagt ja til et lovforslag, der underkender dele af den brexitaftale, som briterne og EU indgik sidste år. 340 stemte for, 256 stemte imod. Boris Johnsons regering har tidligere selv indrømmet, at lovforslaget er i strid med international lov.

Heunicke vil lukke festen. Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) fortalte i går på et pressemøde, at smitten stadig stiger i Danmark. ”Når vi analyserer, hvor smitten kommer fra, så er der desværre meget smitte fra mange fester, mange arrangementer og mange komsammener,” lød det fra ministeren, og det blev på pressemødet gjort klart, at der vil blive slået hårdere ned på unges piratfester. En stor del af de nye smittede er nemlig under 30 år.

Disney fyrer 28.000 ansatte. Coronakrisen har nu også fået Mickey Mouse i knæ, og det har fået musen til at finde sparekniven frem. Som følge af færre besøgende i forlystelsesparkerne fyrer Disney nu 28.000 ansatte. Det er primært medarbejdere i amerikanske parker, der vil modtage en fyreseddel, og det er primært deltidsansatte, der mister deres job.

Dansk Folkeparti foretager ændringer i ordførerskaber. Mest markant er det, at partistifter Pia Kjærsgaard vender tilbage til posten som værdiordfører, mens partiets nye næstformand Morten Messerschmidt skal være kulturordfører. Dansk Folkeparti har den seneste tid kæmpet med dårlige meningsmålinger og rygter om kupforsøg mod formand.

Et sidste ord

Det var smæk på til nattens præsidentdebat. Afbrydelse på afbrydelse på afbrydelse sendte virkelig Japans simultantolke på overarbejde. Stakkels mennesker.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12