31. august 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Årets finanslov er et fugleskræmsel

Krejlerne har kronede dage. Studehandlerne er i fuld gang på Christiansborg. For intet af det, der siges af toppolitikerne i disse dage skal tages helt bogstaveligt. Det meste er bluff, afledningsmanøvre og forhandlingstaktik. Beløb, puljer og procentsatser er oppe i luften, og den endelige finanslov for 2018 vil med statsgaranti komme til at se væsentlig […]

Kære læser

På Herrens Mark dyrker de rødkløver til svedende kvinder

Urtemedicin har en alternativ og helseagtig klang for mange. Skeptikere vil mene, at det da ikke er rigtig medicin. Men på et vestfynsk landbrug har man i samarbejde med Aarhus Universitet fundet en måde at dyrke urteekstrakter på, der kan gøre skepsissen til skamme. Her dyrker de mælkebøtter og rødkløver, og forskning viser, at sidstnævnte hjælper på både hedeture og knogleskørhed. Tag med på Herrens Mark, hvor Føljeton har besøgt landmand og økolog Michael Mohr Jensen.

Det bedste vi har set

Kamma Rahbek (1775-1829) er den ene af blot to kvinder blandt de ti københavnere, som årets udgave af festivalen Golden Days tager afsæt i. Men selvfølgelig er hun med; Kamma Rahbek er for vild, og det ved museumsinspektør Gertrud With fra Bakkehuset alt om. Her tegner hun et billede af en begavet, kunstnerisk og følsom kvinde, der var en institution i den danske guldalder.

Spisesedlen

Dansk økonomi i vækst. Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at Danmark for sjette kvartal i træk har en positiv vækstrate. Det er ikke sket siden 2004. BNP-væksten for andet kvartal i 2017 er 0,6 procent, mens den årlige vækstrate ligger på 2,7 procent.

70.000 evakueres i Frankfurt. Efter fundet af en næsten 2000 kilo tung bombe fra anden verdenskrig evakueres et areal på 1,5 kilometer i den vestlige del af Frankfurt, mens bombeeksperter desarmerer bomben. Evakueringen er en af de største i Tyskland siden anden verdenskrig.

Regnefejl får konsekvenser for klimamål. Københavns Kommune har begået en alvorlig regnefejl i forhold til, hvor meget hovedstaden skal nedbringe CO2-udledningen for at blive CO2-neutral i 2025. Regnefejlen betyder, at kommunen skal reducere trafikkens CO2-udledning med 70 procent mere end antaget.

Storbritannien og Japan styrker samarbejde. Som følge af truslen fra Nordkorea annoncerer Storbritannien og Japan i dag, at de vil styrke deres samarbejde inden for forsvar, cyber-sikkerhed og anti-terrorisme. De to ledere skal ligeledes diskutere yderlige sanktioner med Nordkorea. Nordkorea affyrede tirsdag et testmissil, som fløj over Japan.

Bygning kollapset i Mumbai. Mindst syv er dræbt efter en seks etager høj bygning er kollapset i Indiens folkerige by Mumbai. 40 personer frygtes stadig at være fanget mellem murbrokkerne. Bygningens kollaps menes at hænge sammen med de store regnskyl, Indien på det seneste har været ramt af.

Et sidste ord

Et lille tankeeksperiment: Du er Carl Bildt, tipoldebarn af en statsminister og rigsmarskal, men så sandelig også selv tidligere statsminister og forhenværende formand for partiet Moderaterne. Journalister og kamerafolk omringer dig med en byge af spørgsmål, og da du prøver at slippe væk, sidder du fast i svingdøren med dem alle sammen. Hvad nu?

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12