31. januar 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Bestået til reeksamen

Fortrydelse er et sikkert tegn på visdom, og fem af de såkaldt ‘ansvarlige’ partier i Folketinget er derfor netop rykket et lille trin op og fremad i livets skole. Beslutningen om at droppe det hårde uddannelsesloft, som ellers ville have forhindret unge og ældre i at supplere deres første uddannelse med en ny uddannelse, er […]

Kære læser

Den sommer, Thorvaldsen kun kunne knalde fire gange på en formiddag

Bertel Thorvaldsens skulpturer er gennem historien blevet opfattet som kølige og usensuelle. Men Thorvaldsens Museums arkivforskningsprojekt viser, at det er helt forkert. Den berømte skulptør var selv lidt af en frisindet frækkert, og det er hans værker også. Oliver Stilling fortsætter føljetonen om frihedshelten Thorvaldsen.

Det bedste vi har set

Det ser sgu godt ud med navnene til årets Roskilde Festival, så vi bringer altså lige en lille spilleliste, som du kan muntre dig med. Det er særligt kvinderne, vi er faldet over indtil videre

 

Spisesedlen

Trump fyrer sin fungerende udenrigsminister, fordi hun nægter at forsvare indrejseforbuddet. Demokraten Sally Yates blev udpeget som justitsminister af Obama og skulle efter planen være blevet på posten, indtil Trumps kandidat, Jeff Sessions, er blevet endeligt godkendt til embedet. Men Sally Yates er nu blevet fyret på gråt papir med ordene: ”Sally Yates har forrådt Justitsministeriet ved at nægte at håndhæve ordren, som er givet for at beskytte borgerne i USA.” Sådan skriver Det Hvide Hus.

Mælkevejen bliver ”skubbet” gennem verdensrummet af en kosmisk død zone. Forskere har længe vidst, at vores galakse bliver trukket gennem rummet af gravitationskraften fra den største observerbare masse i universet, Shapely Supercluster, som er en enorm samling af galakser. Men nu har forskere påvist, at Mælkevejen også bliver skubbet gennem rummet af en kosmisk død zone, som ligger en halv milliard lysår fra jorden. Området skubber masse fra sig med en sådan kraft, at det kan være halvdelen af forklaringen på, hvorfor vores galakse slynges gennem universet med to millioner kilometer i timen.

Asylansøgere bor i skimmelsvamp, mens medarbejdere er blevet flyttet. Asylcenter Kongelund fik i november for anden gang konstateret skimmelsvamp. Personalet og de mest sårbare beboere er blevet flyttet, mens 60 ud af 200 beboere stadig bor i de helbredsskadelige bygninger.

Nu kan norske homoseksuelle blive viet i kirken. Fire år efter Danmark legaliserede homoseksuelle ægteskaber, er det Norges tur. Efter årelange magtkampe har den norske kirke stemt for et nyt vielsesritual, som tillader personer at samme køn at blive gift. Tillykke!

Flere store virksomheder vender sig mod Trumps indrejseforbud. I går skrev vi, at både Starbucks og Airbnb reagerede mod indrejseforbuddet – i dag er flere strømmet til. Til en start forventes Google at donere, hvad der svarer til 28 millioner danske kroner til at hjælpe dem, der rammes af forbuddet. Derudover mødes de i dag med andre store firmaer som Netflix og Goldman Sachs for at diskutere et muligt sagsanlæg mod den amerikanske præsident.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12