31. januar 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Ét liv er nok. Eller er det?

Ét liv er nok er den danske titel på en samtalebog med den amerikanske forfatter Henry Miller (1891-1980), som første gang udkom på fransk i 1970. Hvad han siger i den kan vi simpelthen ikke huske et ord af, men titlen er måske egentlig også fuldt ud dækkende: Hvor sjovt og løjerligt, vi end går […]

Kære læser

Huaweis 5G-netværk giver kurrer på tråden

Meng har 23 problemer. USA’s offensiv mod den kinesiske mobilgigant Huawei fortsætter med at eskalere. Mandag løftede det amerikanske justitsministerium sløret for detaljerne i to separate retssager mod Huaweis finansdirektør Meng Wanzhou, som i alt er sigtet for 23 forskellige lovovertrædelser. Meng, som er datter af Huaweis direktør og stifter Ren Zhengfei, har siden 1. december […]

Spisesedlen

Flere dømmes for vold og trusler mod offentligt ansatte. På et år er antallet af domme for vold, trusler og chikane mod offentligt ansatte vokset med 27 pct. Det viser en ny opgørelse fra Rigsadvokaten. I 2017 var der 2900 domme om vold, trusler og chikane mod offentlig ansatte. I 2018 var det tal steget til 3700. På Christiansborg planlægger man hårdere straffe mod den slags forbrydelser.

Super-resistens har spredt sig til Arktis’ ødemark. En ny undersøgelse ledet af Newcastle University viser, at selv uberørte, arktiske områder i dag kan indtages af gener, der gør bakterier multiresistente. Forskerne har udvundet DNA fra jordprøver af ødemark i Svalbard, og prøverne indeholdt flere resistensgener. Forskerne fandt bl.a. genet NDM-1, der producerer et enzym, som gør bakterier resistente over for en række antibiotika.

Konkurrencerådet vil anmelde Falck til politiet. Rådet beskylder redningstjenesten Falck for i det skjulte at have formidlet negative historier om konkurrenten Bios. Dermed skal Falck have forsøgt at bruge sin markedsposition til at presse konkurrenten af markedet. Falck har meddelt, at de anker konkurrencestyrelsens afgørelse.

Trump i angreb på sine egne efterretningstjenester. Præsidenten beskylder i en række tweets sine egne efterretningstjenester for at være ”ekstremt passive” og ”naive,” når det gælder truslen fra Iran. Anklagerne kommer i forlængelse af efterretningstjenesternes rapport om globale trusler. Efterretningstjenesten har i den forbindelse modsagt en række af præsidents egne konklusioner.

Kenneth Toft-Hansen kåret som verdens bedste kok. Den danske kok sluttede på førstepladsen, da det uoficielle kokke-VM, Bocuse d’Or, i går blev afgjort. Kokke fra 24 lande har over 2 dage dystet om den fornemme titel. Tidligere har danske Rasmus Kofoed vundet titlen, og han er desuden den eneste i verden, der både har vundet guld, sølv og bronze ved Bocuse d’Or-konkurrencer.

Et sidste ord

Ikke alle hader det kolde vejr, og hvis du ikke bliver helt varm inden i af at se den her video, så forstår vi det ikke. Det er den sødeste kælkehund, vi nogensinde har set.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12