31. juli 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Revner i Rigsfællesskabet

Alvoren er endnu ikke gået op for magthaverne nede i København – eller her i ”Syddanmark”, som statsminister Lars Løkke Rasmussen med en afslørende fortalelse i Folketingssalen kom til at beskrive den del af vores kongerige, som normalt bare kaldes for Danmark. I København har magthaverne tydeligvis hverken forstået, at der ikke (længere) findes et […]

Kære læser

Man lukkede et asylcenter

I maj bragte Føljeton en artikelserie om lukningen af Danmarks ældste asylcenter, Center Kongelund på Amager. Med henvisning til tilbagevendende skimmelsvampangreb skulle centret pludselig lukkes. De ansatte blev fyret, og beboerne skulle flyttes. De fleste til Thyregod i Midtjylland. Dengang var der en frygt for, at lukningen ville få store menneskelige konsekvenser – særligt for de asylansøgere, som havde boet på Kongelunden i årevis og havde et liv på Amager. Føljeton er taget til Thyregod for at se, hvordan det er gået.

Det bedste vi har set

Det er en virkelig formidabel tekst, som Herman Bang, vor store føljetonist, har begået her. Han har overværet en offentlig henrettelse af en Anders Nielsen og oplevede her, at ”Humaniteten og Kristendommens umiddelbare Anskuelser” atter mødtes som fjender – blandt andet fordi den tilstedeværende pastor talte i ti minutter, mens den dømte ventede foran blokken, og når præsten ”i omtrent tyve Dage har havt Fangen Ansigt til Ansigt, naar han og Fangen i disse lange Dage have kunnet tilbringe Time efter Time i Selskab saa at sige med de store Magter, Religionen og Døden, burde da ikke disse ti Minuter paa selve Retterstedet kunne undgaas?” Det bliver i øvrigt den sidste offentlige henrettelse i Danmark.

Spisesedlen

755 diplomater udvises af Rusland. USA’s præsident Trump har ikke haft held med sine tilnærmelser til den russiske præsident Putin. Kongressen i Washington har netop vedtaget nye sanktioner mod Rusland – og modsvaret er, at Kreml nu udviser 755 amerikanske diplomater.

Omstridt valgresultat i Venezuela. Officielt hævder præsident Maduros folk, at valgdeltagelsen ved gårsdagens kontroversielle valg i det voldsplagede land kom op på 41,5 procent. Oppositionen siger, at 88 procent blev hjemme i sofaen.

Skat vil bruge 100 mio. på nye logoer. Det gamle skattevæsen skal nedlægges, og dét bliver ikke en gratis omgang. Skatteminister Karsten Lauritzen vil oprette syv nye styrelser, som alle skal have nye logoer til en samlet pris af 100 mio. kr. Professor Per Nikolaj Bukh kalder planen for ”fuldstændig uforståelig”.

Facebook stopper løbsk robot-eksperiment. Umiddelbart gik det fint, da robotterne Bob og Alice – begge kunstigt intelligente – blev programmeret til at tale sammen. Men pludselig opfandt de deres eget sprog. Og så stoppede Facebook legen, mens den endnu var godartet.

Dansk bandekrig spredes over Øresund. Den kriminelle bande Loyal to Familia er ved at slå sig ned i Malmø og Helsingborg. Slå sig ned – i bogstaveligste forstand. Efter ekspansionen fra København til Aarhus bekræfter svensk politi nu, at banden er ved at etablere sig i Sverige.

Et sidste ord

Kønsrollerne virker ofte, som om de ruller baglæns – helt tilbage til 1950’ernes stereotyper med Barbie og Ken. Lige indtil denne kunstner begyndte at forvandle dukkerne til drag queens

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12