31. oktober 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

En vild dag

Det er den sidste dag i oktober – sidste luns af lys inden april – og ser man ud over nyhedsbilledet, er det, som om det hele flyder sammen i dag. Alt er repræsenteret: godt og dårligt, lyst og mørkt, det gode og det onde. Under trompeten ‘Mens du sov’ kunne man på Berlingskes hjemmeside her til morgen læse, at ‘Japansk politi finder ni lig […]

Kære læser

Mueller er monsteret, der kan vælte Trump

Landsforræderi er ikke til at spøge med. Når anklagerne om konspiration tilmed rækker op i de allerøverste magtlag, er der fare på færde: Donald Trumps tidligere kampagneleder Paul Manafort og forretningspartneren Rick Gates blev i går sat i husarrest. Stolen skælver for alvor under USA’s præsident.

Spisesedlen

FN: Mængden af drivhusgasser er rekordhøj. I løbet af 2016 er koncentrationen af CO2 i atmosfæren steget med den højeste fart nogensinde. Dermed rammer CO2-udledningen et niveau, der er det højeste i tre til fem millioner år, viser en ny rapport fra FN’s meteorologi-organisation, WMO.

Facebook sender oplysninger om russere til amerikansk kongres. Mandag oplyste Facebook, at russiske agenter i en periode på to år har publiceret 80.000 indlæg på det sociale medie. Indlæggene er angiveligt skrevet i et forsøg på at påvirke resultatet af det amerikanske præsidentvalg. Opslagene nået ud til op mod 126 millioner amerikanere i løbet af perioden.

 

Lokalpolitikere: Stigende arbejdspres går ud over vores privatliv. Den gennemsnitlige lokalpolitiker har i dag en arbejdsbyrde på 20 timer om ugen. Dermed er deres arbejdstid steget med ti procent siden 2013, og sammenlignet med 1970 er arbejdstiden fordoblet. Det viser en ny undersøgelse fra forsknings- og analysecentret Vive, der slår fast, at den øgede arbejdsbyrde går ud over politikernes privatliv.

Kenyas præsident vinder med 98 procent af stemmerne. Det meddeler den kenyanske kommission, der erklærer landets siddende præsident, Uhuru Kenyetta, for valgets vinder. Valget var et omvalg, efter højesteretten i august annullerede det oprindelige præsidentvalg på grund af mistanke om snyd. Oppositionsleder Raila Odinga stillede ikke op til omvalget.

Peter Madsen tilstår partering. Den makabre ubåds-sag er kommet nærmere en opklaring, efter Peter Madsen nu har tilstået at have parteret liget af den svenske journalist Kim Wall. Madsen har for tredje gang ændret forklaring i sagen, til at Kim Wall nu skulle være død af kulilteforgiftning i ubåden. 

Et sidste ord

Ja, Manu Sareen stiller godt nok ikke op, men det her er rigtigt: dette kunne have været en udmærket valgplakat :-)

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12