31. oktober 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Kønsneutralitet er kommet for at blive

Non-binær, ciskønnet, bi-kønnet, intetkønnet, pankønnet, queer. Det kan være svært at navigere i de nye termer og begreber, der bruges til at beskrive enkeltstående fragmenter i et kæmpestort kønsidentitært spektrum. Ikke desto mindre er man efterhånden nødt til at forholde sig til dem, der ikke identificerer sig inden for en binær kønsforståelse – altså, en […]

Kære læser

Vestens forsvarsalliance slår alvorlige sprækker

Det lakker mod enden. De første 35 år er man ung og udødelig. De næste 35 år har man for travlt med livet til at tænke på døden. Men når alderen begynder at nærme sig de 70, vil de fleste begynde på at overveje eksistensens uundgåelige exit. Det lader i hvert fald til at gælde, […]

Spisesedlen

Dansk Folkeparti vil trække Danmark ud af Europarådet. Det ville blandt andet betyde, at Danmark ikke længere er forpligtet af Den Europæiske Menneskerettighedskonvention og dermed ikke længere skal følge afgørelser fra Menneskerettighedsdomstolen. Venstres EU-ordfører Jan E. Jørgensen siger, at han er chokeret over DF’s udmelding, og at det vil udelukke et regeringssamarbejde mellem DF og Venstre.

Apoteker mangler medicin. De danske apoteker mangler i øjeblikket ca. 1.300 lægemidler, der ikke er til at skaffe. Apotekerforeningen vurderer desuden, at Danmark helt er løbet tør for 25 typer medicin, hvor det ikke er muligt at udskrive et alternativ. Lægemiddelstyrelsen holder i dag en faglig konference, hvor medicinmanglen skal diskuteres.

John Bercow træder af som speaker for Underhuset. John Bercow har snart råbt ”ORDER” for sidste gang i det britiske underhus. I stedet vælges den nye Speaker of the House of Commons på mandag. Bercow har været en kontroversiel figur i brexit-dramaet. Det er normalt kutyme, at der ikke stilles en modkandidat op i speakerens kreds ved valg, men utilfredse konservative havde truet med at gøre det, inden Bercow i september meddelte, at han trækker sig.

Radio24syv lukker og slukker ved midnat. Efter otte år i æteren sender Radio24syv i dag for sidste gang. I stedet overtager Radio4 sendetilladelsen på FM-båndet fra i morgen. Den sidste dag hos Radio24syv bliver markeret med reception og et orkester på taget, inden de ansatte siger farvel ved midnat.

Uro sender Hongkong i recession. I tredje kvartal er Hongkong for første gang siden finanskrisen i recession. Den dårlige økonomiske situation skyldes i høj grad de mange demonstrationer, der har ramt byen de seneste måneder. Politiet i Hongkong forbereder sig lige nu på nye uroligheder fra de pro-demokratiske demonstranter.

Et sidste ord

I dag er det Halloween. Tror vi nok. Vi er ikke sikre. Vi er mere fastelavnstyperne. Alligevel lader det til, at vi har bedre greb om begivenheden end den amerikanske præsident Donald Trump. Hvorfor lægger han slikket oven på barnets hoved?!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12