4. februar 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Hvor går (fart)grænsen?

”Dromologi” er måske ikke det mest sexede ord, der nogensinde er opfundet, men det fanger nu tidsånden meget godt. Ordet er afledt af det græske drómos, der betyder ”løb” eller ”væddeløbsbane”, og det blev anvendt af den semi-obskure filosof Paul Virilio til at beskrive det altdominerende princip, som styrer vores samfund: Farten. Kort fortalt mente […]

Kære læser

Hvad fanden lavede Maroon 5 til Super Bowl?!

Gaaaab! Hvis man i dag på gaden spotter et par røde, trætte øjne med store sorte rande under, så er der en vis mulighed for, at øjnenes ejer har brugt sin sparsomme nattesøvn på at se Super Bowl. I nat dansk tid løb en af verdens største enkeltstående sportsbegivenheder af stablen, da Los Angeles Rams […]

Spisesedlen

74 personer har været udsat for menneskehandel til tvangsarbejde i Danmark. Der er tale om arbejdsdage på 20 timer for få tusinde kroner om måneden, tilbageholdt løn og slavelignende handel med mennesker, vurderer Socialstyrelsens Center mod Menneskehandel i en ny rapport. Alligevel er ikke en eneste bagmand blevet dømt ved en dansk domstol for menneskehandel til tvangsarbejde, viser en opgørelse fra Rigspolitiet.

Landbruget har lidt direkte økonomisk tab på 4,1 milliarder kroner. Det viser en ny og mere fuldendt opgørelse, og beløbet er 2,3 mia. mindre, end landbruget selv forventede i august. Udsigterne for det kommende år er fortsat usikre, da der er flere følgeeffekter af tørken, der kan ramme landmændenes økonomi på sigt, men Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi vurderer, at stigende svinepriser og normaliseret udbytte vil give landbruget en merindkomst på knap 4 mia. kroner i 2019, skriver DR.dk.

Bred international opbakning til Juan Guaidó som Venezuelas præsident. Sammen med en række andre EU-lande, USA og Canada bakker Danmark nu også officielt op om den selvudnævnte præsident til at lede et ny valgt mod den siddende Nícolas Maduro, der imidlertid har nægtet at udskrive valg. Imens intensiveres situationen i landet med verdens største oliereserve, hvor både Kina, Rusland og USA har store interesser.

Australien oplevede den varmeste måned nogensinde. For første gang siden optællingerne begyndte i 1910, er der i januar blevet målt en gennemsnitstemperatur på 30 grader med enkelte dage med 50 graders varme. Temperaturrekorden kommer kort tid efter, at 2018 blev målt til at være det tredje varmeste år i Australien, siden man begyndte at måle. Se i øvrigt den bedste graf over klodens temperaturændring, vi har set til dato.

‘Den Skyldige’ blev den store Robert-vinder. Det blev afsløret ved uddelingen af Robert Prisen 2019, hvor filmen vandt i kategorierne bedste film, årets originale manuskript, årets sounddesigner og årets klipper, og samtidig kunne skuespillerinden Jessica Dinnage lade sig belønne med prisen for årets kvindelige birolle (selv om hun kun er en telefonstemme i filmen), mens Jakob Cedergren fik prisen for bedste mandlige hovedrolle i filmen.

Et sidste ord

Hvem er en god hund? Hva’? Hvem er en god hund? Det her! Det er en god hund!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12