5. juli 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Martin Rossen er den hemmelige socialdemokrat

I februar 2014 dukkede der en bog op, der skabte en del postyr i det socialdemokratiske gruppeværelse på Christiansborg. Under pseudonymet ”den hemmelige socialdemokrat” havde et påstået medlem af den socialdemokratiske folketingsgruppe skrevet en bog med alskens intern sladder i Socialdemokratiet. Blandt andet fortalte bogen, hvordan daværende socialdemokratisk formand og statsminister Helle Thorning-Schmidt havde fået […]

Kære læser

Festival: Plotin på pletten

Noget at føle på. Okay, din plan om at høre din udvalgte festivals mange spændende talks gik lidt i vasken. Den ene øl tog ligesom den anden, og pludselig stod du til en tvivlsom techno-fest klokken to om natten. Men bare rolig, det at være på festival handler jo egentlig ikke så meget om, hvad […]

Det bedste vi har set

Føljeton, paraply, parasol. Stativ, stakit, kasket.

Den danske sommer er lunefuld, men Føljeton kan du regne med. Uanset om det bliver under en parasol eller en paraply, så kan du læse Føljeton hele sommeren. Vi udkommer dog lidt anderledes end normalt – nemlig mandag, onsdag og fredag. Men det er også tre gode dage. Dem er der ikke noget i vejen med!

Spisesedlen

Rådgiver får magtfuld plads i regeringen. Mette Frederiksens tætteste rådgiver gennem mange år, Martin Rossen, skal lede et nyt politisk sekretariat i Statsministeriet. Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse. Rossen får desuden plads i økonomiudvalget og koordinationsudvalget, der er regeringens mest magtfulde udvalg. Hos de Radikale er man skeptisk overfor udnævnelsen, og de vil derfor tage det op i præsidiet, som er Folketingets ledelse.

Landsretten stadfæster racismedom til Paludan. En enig Østre Landsret besluttede i går, at Rasmus Paludan får 14 dages betinget fængsel for at have overtrådt racismeparagraffen, ligesom han også dømmes til at betale sagens omkostninger. Paludan fik i april den samme dom ved Retten i Glostrup, men han ankede den. Paludan dømmes, fordi han i en video blandt andet sammenkoblede ”de fleste negere i Sydafrika” med personer, der har en intelligenskvotient på under 70.

Masseevakuering i Japan efter voldsom regn. Mere end en million mennesker er blevet bedt om at evakuere, efter der i det sydlige Japan er faldet dobbelt så meget regn på en uge, som der normalt gør i hele juli måned. Det voldsomme vejr ventes at fortsætte. Sidste år døde ca. 200 mennesker i det vestlige Japan efter den værste oversvømmelse, landet havde set i årtier.

Regeringen genåbner ikke FM-udbud. Den nye kultur- og kirkeminister Joy Mogensen oplyser, at man ikke genåbner udbuddet af FM4-kanalen. Dermed får Radio24syv ikke mulighed for at søge, og dermed kommer radiostationen endegyldigt til ikke at fortsætte som FM-kanal. Mogensen kalder beslutningen for et dilemma, men siger, at ”vi har valgt ikke at genåbne udbuddet, fordi man også skal kunne regne med, hvad der bliver meldt ud fra staten.”

Mange nyuddannede sygeplejersker går ned med stress. En undersøgelse fra Dansk Sygeplejeråd viser, at otte pct. af de nyuddannede sygeplejersker har været sygemeldt i det første år af deres arbejdsliv på grund af psykiske faktorer i arbejdsmiljøet. En arbejdsmarkedsforsker ved Aalborg Universitet kalder antallet alarmerende.

Et sidste ord

Så blev det weekend, og nu må vejret gerne oppe sig lidt, så vi kan komme ud i solen og få en flot rød kulør. Vi er tilbage igen mandag på ligeså elegant vis som den fyr her.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12