5. marts 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Kontroltab i sosseland

Der er ikke meget sex over det på papiret. Udligningsreform. Kan du næsten komme på et værre ord? Udligning er noget, der sker, når du i et kort øjeblik af lykke tror, at dit fodboldhold er ved at vinde. Reform er et tørt ord for noget, der fungerer i teorien, men gør alting værre i […]

Kære læser

Coronavirus: Et spørgsmål om lediggang

Sundhedsstyrelsen anbefaler nu, at folk, der netop er hjemvendt fra Kina, Sydkorea, Iran og det nordlige Italien, holder sig hjemme i 14 dage. I Italien er alle skoler og universiteter blevet lukket indtil midten af marts. Den (mere eller mindre) tvungne, midlertidige lediggang skabt af frygten for COVID-19 nærmer sig vores breddegrader med øget hast. […]

Spisesedlen

Bloomberg kaster håndklædet i ringen. Den stenrige Michael Bloomberg har brugt milliarder af kroner i forsøget på at blive USA’s næste præsident, men efter et sølle resultat ved ”Super Tuesday,” hvor demokrater i 14 stater stemte om, hvem der skal repræsentere deres parti ved det kommende præsidentvalg, valgte Bloomberg i går at suspendere sin kampagne. Han støtter i stedet Joe Biden.

International straffedomstol siger god for Afghanistan-undersøgelse. Dommere ved FN’s internationale straffedomstol i Haag har givet bemyndigelse til en undersøgelse af påståede krigsforbrydelser og forbrydelser mod menneskeheden i Afghanistan. En sådan undersøgelse, der tidligere er blevet afvist, kan rettes mod amerikanske soldaters handlinger i det krigshærgede land.

Italienske skoler lukker. Den italienske regering meddelte i går, at alle skoler og universiteter skal lukkes indtil d. 15. marts. Det skyldes landets mange tilfælde af coronavirussen COVID-19. Ifølge officielle tal er der nu over 3.000 smittede personer i Italien, og sygdommen har kostet 107 mennesker livet i landet. Det er det højeste antal døde uden for Kina. Af det samlede antal smittede er 52.000 personer raskmeldte.

Britta Nielsens børn i retten. I går var første dag i retssagen mod den svindeldømte Britta Nielsens børn. De er tiltalt for groft hæleri ved til sammen at have modtaget over 50 mio. kr. fra deres mor. Pengene menes at stamme fra Britta Nielsens svindel med støttekroner i Socialstyrelsen. Børnene har erklæret sig uskyldige.

Førerløse busser fejres i Aalborg. Omkring middag i dag, torsdag, kører de førerløse busser for første gang afsted i Aalborg, og de kommer til at dække en rute på blot 2,1 km og skyde en fart på 18 km/t. Passagerne på første tur tæller Aalborgs borgmester Thomas Kastrup Larsen (S) og transportminister Benny Engelbrecht (S).

Et sidste ord

”Hvorfor mig? Jeg går med kasket og er dårligt barberet.” Vidunderlige Jürgen Klopp, fodboldklubben Liverpools tyske manager, svarer på et spørgsmål om coronavirus. Hvad han dog kunne have sagt: #WashYourHands

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12