6. december 2018

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Øde ø, dum madding

Argghh. Umph. Hnnnnngggg. Shit. Fordømt! Suk. Det føles så ufatteligt dumt, det her, og vi har virkelig forsøgt at holde os i skindet. Men vi bliver nødt til at forholde os til den idiotiske ø ned ved Stege Bugt, som vi nu alle sammen har lært at kende, efter at regeringen og Dansk Folkeparti i […]

Kære læser

Giv dem kage eller klimakvoter: De fattige er sikre tabere i kampen for klimaet

Sisyfos i Polen. På COP24 forsøger ledere og embedsmænd lige nu at komme med en løsning på, hvordan man i praksis implementerer den klimaaftale, man lavede i Paris i 2015. Imens kom det i går frem, at verdens CO2-udledning ser ud til at stige med overraskende 2,7 pct. i 2018. Forhåbentlig fører de dårlige resultater til […]

Spisesedlen

Ny prognose: 2018 har største CO2-udledning i målingernes historie. Det peger på en udvikling direkte væk fra klimamålene i Parisaftalen. Det konkluderer 76 forskere i en omfattende analyse, Global Carbon Budget 2018, som netop er blevet offentliggjort på det igangværende klimatopmøde, COP24, i Katowice, Polen. Det er især et voksende kulforbrug i Kina og Indien kombineret med global vækst i olieforbrug til persontransport, fragt, flyrejser og skibsfart, der forklarer den fornyede stigning.

Hackere havde årelang adgang til data i Socialstyrelsen. I fire år var følsomme oplysninger fra Socialstyrelsen om seksuelt misbrugte børn, kriminelle unge og stofbrugere tilgængelige for en gruppe ukendte hackere. Altinget skriver, at denne slags angreb er typisk for statsstøttede hackergrupper.

Huaweis finansdirektør anholdt i Canada. Wanzhou Meng, den kinesiske teknologigants finansdirektør og datter af selskabets stifter, blev anholdt i Canada på anmodning af de amerikanske myndigheder. Hun er mistænkt for gennem Huawei at handle med Iran. Kinas ambassadør i Canada kræver, at hun bliver løsladt omgående.

Tusinder af syriske flygtninge i Tyrkiet rejser frivilligt hjem. Tyrkiske myndigheder arrangerer busser, der fragter syriske flygtninge tilbage til Syrien – uden mulighed for at vende tilbage. FN opfordrer dog ikke flygtningene til at tage hjem, da der stadig er mangel på sikkerhed og beskyttelse i Syrien. Det er pt. uklart, hvor mange flygtninge der indtil videre har taget imod tilbuddet om at rejse hjem, og ifølge FN er der stadig registreret 3,6 mio. syriske flygtninge i Tyrkiet.

 

Mærsk vil være CO2 neutrale inden 2050. Verdens største rederi vil være med til at sætte en stopper for klimaforandring ved at bygge nye, klimavenlige fragtskibe. Teknologien skal udvikles i samarbejde med andre rederier.

Et sidste ord

På sådan en grå og kedelig torsdag vil vi med denne vilde vulkan-video lige minde om, at naturen både er smuk og frygtindgydende – lidt som en mellemleder på dansegulvet til julefrokosten.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12