6. februar 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Det delte folk. Det låste land.

Og i går fik vi endnu et klarsyn over en afsluttet Irak-krig. Det kan ikke blive tydeligere. Det, som oppositionspolikere, journalister og organisationer har talt om siden ”koalitionen af de villige” (ja, det var så blandt andet Danmark) gik ind i Irak med i 2003, viste sig at være helt sandt. Folketinget blev manipuleret ind […]

Kære læser

Et halvt døgn i en paves liv

Et symbolsk dokument. Der er som regel knald på, når pave Frans er ude at rejse med sit vatikan-crew. Tirsdag – samme dag som kineserne fejrede nytår og gik ind i Grisens år – leverede den 82-årige argentiner en god gammeldags romersk-katolsk gudstjeneste under åben himmel på Zayed Sports City Stadion i Abu Dhabi. Han […]

Spisesedlen

Donald Trump har holdt State of the Union-tale. Præsidenten opfordrede til, at Demokraterne og Republikanerne bliver bedre til at samarbejde, men han understregede samtidig, at han er klar til at gå langt for at gennemføre en hård immigrationspolitik. Han lovede også at arbejde for at skabe jobs, handel, ny infrastruktur og mindre narkokriminalitet.

Retssag om opløsning af Loyal to Familia begynder i dag. I september sidste år blev LTF erklæret ulovlig af Københavns Politi, og nu skal Københavns Byret tage stilling til, om banden skal forbydes permanent. Ifølge Grundloven kan en forening kun forbydes, hvis den virker ved vold, og det er noget, en domstol skal vurdere. Tidligere har man opgivet at køre sager mod Hells Angels, Bandidos og Hizb ut-Tahrir.

Frankrigs nationalforsamling har vedtaget ny protestlov. Loven giver myndighederne mulighed for at udstede forbud mod demonstrationer, ligesom den giver mulighed for at straffe demonstranter med store bøder og fængselsstraffe. Loven er præsident Macrons nyeste forsøg på at dæmme op for ”de gule veste”, men den kontroversielle lov har også skabt splittelse internt i Macrons parti. Kritikere siger, at loven forbryder sig mod retten til at demonstrere.

Dansk Jehovas Vidne fundet skyldig i Rusland. Vidnet Dennis Christensen blev i maj 2017 anholdt under en bibellæsning i den russiske by Orjol. Han har siden været fængslet, og nu er han også fundet skyldig i religiøs ekstremisme. Jehovas Vidner er ifølge russisk lov en ekstremistisk bevægelse, og medlemmer må ikke praktisere eller missionere i landet. Dommen lyder på seks år.

Ai Weiwei kommer til Danmark i marts. 22. marts er der verdenspremiere på den berømte kinesiske kunstners nye film The Rest på den danske dokumentarfilmfestival CPH:DOX. I den forbindelse vil Weiwei være til stede for at fortælle om sit projekt med at dokumentere en af verdens største humanitære kriser, oplyser festivalen i en pressemeddelelse.

Et sidste ord

Vi er blevet lidt fanget af det der portrætmalerprogram med Bente Scavenius på DR1, men vi har altså ikke set nogen af deltagerne ramme noget i denne kaliber endnu. Stram op!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12