6. januar 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Dommedag Nu 2

Jøsses, hvor er det mørkt udenfor. Ikke bare her på vores breddegrader og i hovedstaden, men det er, som om hele verden har startet året med at være indhyllet i en tung sort sky. Australien, Iran, Irak, England, USA, Christiansborg – vi ved snart ikke, hvor vi skal kigge hen, for ikke at klukke i […]

Kære læser

Gervais: Ligeglad og større end Golden Globe

Ham, der sidder derhjemme. Ligesom det var tilfældet i 2010, 2011, 2012 og 2016, var den britiske komiker og tv-mand Ricky Gervais langt den bedste grund til at stå den tre timer lange amerikanske filmprisuddeling Golden Globe igennem natten til mandag. Til Gervais’ egen overraskelse havde den lettere obskure forening Hollywood Foreign Press Association (HFPA), […]

Spisesedlen

Soleimani begravet i Iran. Den højtstående iranske general, der i sidste uge blev likvideret af et amerikansk missilangreb, er i dag blevet begravet i Iran. Titusinder af iranere deltog i en begravelsesceremoni, ligesom Irans øverste leder, ayatollah Ali Khamenei, var til stede. Iran har truet med et modsvar på USA’s angreb, og USA har omvendt truet med at ville gengælde et sådant modsvar.

Retssag mod Weinstein begynder. I dag begynder retssagen mod den tidligere mediemogul Harvey Weinstein. Den 67-årige producer er tiltalt i to tilfælde af voldtægt. I det ene tilfælde skal Weinstein i 2006 have udført oralsex på sin tidligere produktionsassistent, mens det andet tilfælde handler om en voldtægt på et hotelværelse i 2013. I alt har mere end 80 kvinder anklaget Weinstein for overgreb. Han nægter sig skyldig.

Venstre får ny partisekretær. Lars Løkke Rasmussens tidligere spindoktor, Christian Hüttemeier, skal være partisekretær i Venstre. Han skal afløse Claus Richter, der sagde stillingen op i september kort tid efter formandsopgøret i partiet. Christian Hüttemeier kommer fra en stilling som direktør i Landbrug & Fødevarer.

Venezuelas opposition beskylder Maduro for parlamentskup. Det venezuelanske politi forhindrede oppositionen i at komme ind i parlamentet og genvælge oppositionsleder og hidtidige parlamentsformand Juan Guaidó. Landets præsident Nicolas Maduro sagde i en tale søndag aften, at parlamentet havde valgt en ny leder fra Maduros parti.

Bilister har betalt for meget på Storebæltsbroen. I løbet af efteråret er en del af betalingsanlægget ved Storebæltsforbindelsen blevet udskiftet. Det nye anlæg har imidlertid opkrævet for høje priser af nogle bilister. Det skriver Fyens Stiftstidende. Sund & Bælt opfordrer bilister, der har betalt for meget, til at henvende sig til kundeservice.

Et sidste ord

Ventetoner er altid irriterende, men nogen er dog værre end andre. Det her er nok den værste, vi har været udsat for.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12