6. juni 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Folkedans i et 500.000-årigt perspektiv

På den igen. Weekendens helt store historie i internationale og danske medier var selvfølgelig terrorhandlingen, som fandt sted i Londons Southwark-distrikt lørdag aften. Der er ingen grund til at gå i detaljer her (den klarer Wikipedia), men vi kan da fortælle, at angrebet blev udført af tre mænd, som søndag blev identificeret som radikale islamister med en eller anden tilknytning […]

Kære læser

Theresa May laver en ‘Hillary’

På torsdag går briterne til et dramatisk valg. Efter både amerikanerne og franskmændene har sparket de velkendte og mest tilregnelige kandidater ud, udgør den konservative premierminister Theresa May nu etablissementets sidste skanse: Hun udskrev selv valget, men styrtdykker i meningsmålingerne. Kan hun akkurat nå at sikre opbakning nok til business-as-usual? Eller er Storbritannien den næste dominobrik, der falder?

Kære læser

Sjuskeri befrier fra værre scenarier

Første episode af Føljetons gennemgang af den 65 sider lange undersøgelse om det delvise salg af DONG Energy til bl.a. Goldman Sachs detaljeret – holdt den op mod anden viden, herunder flere års aktindsigt, der som mange vil vide, har været stærkt begrænset og papir for papir udsat for enorme mængder af sorte overstregninger.

Det bedste vi har set

Mandag aften indtog Justin Bieber og 40.000 beliebers m/k Væddeløbsbanen i Aarhus på sin ‘Purpose World Tour’. ”Cause if you like the way you look that much/ Oh, baby, you should go and love yourself,” synger Justin til sine skrigende fans. Og det er et råd, man skal tage alvorligt. Han gør det i hvert fald ikke, erfarer Sille Kirketerp Berthelsen.

Spisesedlen

Offentligt ansatte sætter foden i: Slut med nedskæringer. Onsdag går 39 organisationer med over en halv millioner offentligt ansatte medlemmer sammen i protest over regeringens krisesnak og flere nedskæringer. Budskabet til regeringen er klart: Krisen er slut, og det er igen tid til at investere i børn, ældre og syge.

Fem arabiske lande bryder diplomatiske bånd med Qatar. Det drejer sig om Saudi-Arabien, Egypten, De Forenede Arabiske Emirater, Bahrain og Yemen. Grunden er gentagne anklager om, at Qatar finansierer terror – noget, landets styrer selv benægter.

USA-støttede tropper angriber mandag Raqqa i Syrien fra flere sider. Det fortæller en talsmand fra styrkerne tirsdag morgen. Dermed er kampen for at befri Raqqa for Islamisk Stat for alvor skudt i gang. Byen har været besat siden 2014 og er den sidste store syriske by i Islamisk Stats magt. IS anser desuden byen som kalifatets hovedstad.

Over 130 britiske imamer nægter at begrave terrorister. Landet over er imamer og religiøse ledere fra forskellige grene af islam gået sammen i en usædvanlig protest, hvor de nægter at begrave gerningsmændene bag lørdagens terrorangreb i London. Det skriver de i en samlet erklæring.

Kampen om politiskolen blusser atter op. S og DF kræver nu, at justitsministeren inden 25 dage udpeger lokaler til en midlertidig politiskole i Vestdanmark. Den skal være en midlertidig løsning, indtil politiskolen i Vejle står færdig. Politiforbundet støtter forslaget om en midlertidig skole, men mener, at det er spild af ressourcer at placere den i Vestdanmark. Få overblik over den omdiskuterede politiskole her.

Et sidste ord

Denne canadiske mand nægter at stoppe med at slå græsset i sin have, selv om en faretruende tornado nærmer sig. Hans kone fotograferer situationen og lægger billedet på sin Facebook-side. Til et nyhedsmedie indrømmer manden dog, at han havde et øje på orkanen.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12