7. august 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Macron i Beirut

! بحبك يا لبنان Emmanuel Macron, på Twitter kl. 23.00 torsdag aften   Hvad pokker skal man sige? Måske var det lige at stramme den, da Frankrigs præsident sluttede sine lange, begivenhedsrige dag i Beirut af med et kort tweet på arabisk: ”Jeg elsker dig, Libanon!” Nøgternt betragtet findes der næppe en mere emotionelt ladet […]

Kære læser

Progressiv provokation: Vi bliver, hvad du spiser

Knopskydning. Alternativet til Alternativet er klar: Danmarks nye grønne parti, Veganerpartiet, har på kort tid indsamlet tilstrækkeligt mange godkendte vælgererklæringer og vil derfor stå på stemmesedlen ved næste folketingsvalg. Ved siden af mindst 11 andre partier. Det sitrende opbrud i vælgerhavet, der med jævne mellemrum er bølget gennem Danmark – og som løbende har fornyet […]

Spisesedlen

Forsamlingsforbuddet hæves alligevel ikke til 200. Det sker ifølge Sundhedsministeriet som følge af den seneste tids stigning i antallet af coronasmittede. Planen var ellers, at det fra på lørdag igen skulle have været muligt at mødes i forsamlinger på mere end 100 mennesker. Sundhedsminister Magnus Heunicke (S) varsler, at planerne om at genåbne natklubber og spillesteder også hænger i en tynd tråd.

Rekordfå har søgt asyl i Danmark. I de første syv måneder af 2020 har blot 830 mennesker søgt om asyl her i landet. Dermed står ansøgertallet til at blive det laveste i mindst 20 år. Det viser tal fra Udlændinge- og Integrationsministeriet. ”Jeg er jublende lykkelig og glad. Det er den absolutte hovedprioritet for mig, at færrest muligt skal søge asyl i Danmark. Mange har jo slet ikke engang brug for beskyttelse”, udtaler udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) til TV2. Det lave antal asylansøgere skyldes formodentlig coronakrisen.

Trump udsteder præsidentielle dekreter rettet mod TikTok og WeChat. Dekreterne er sat til at træde i kraft om 45 dage og vil forbyde alle transaktioner med TikTok og WeChats kinesiske ejere. Særligt ordren rettet mod beskedtjenesten WeChat, der i vid udstrækning bruges til kommunikation mellem USA og Kina (og som ejes af kæmpefirmaet Tencent), kommer som en overraskelse.

Udenrigsministeriet fraråder alle unødvendige rejser til Spanien. Det fremgår af ministeriets rejsevejledninger, der blev opdateret torsdag. Spaniens smittetal har de sidste to uger ligget på 78 nye coronatilfælde per 100.000 indbyggere og dermed over Udenrigsministeriets grænse, der ligger på 30. Også Andorra, der ligger på grænsen mellem Spanien og Frankrig, bør danske turister nu holde sig fra.

Kontroversielt regeringsparti i Sri Lanka vinder jordskredssejr. Den endelige optælling fra onsdagens parlamentsvalg viser, at Rajapaksa-brødrenes parti Sri Lanka Podujana Peramuna får 145 ud af 225 mandater. Vejen er dermed banet for, at partiet kan opnå den såkaldte ”supermajoritet”, der er nødvendig for at foretage forfatningsændringer. Kritikere frygter, at præsident Gotabaya Rajapaksa vil bruge ændringerne til at stramme sit greb om magten.

Et sidste ord

Vi forsøger altid at være grundige, når vi laver journalistik. Derfor synes vi også, at dette er et eksempel til efterfølgelse.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12