7. november 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Kvindelige kilder og kvotekneppere

”Jeg tror kun, jeg tænker over mit køn, når jeg knepper,” siger 25-årige Anna Juul i et opløftende interview med kvinderne bag de rablende nyhedstelegrammer i satireudsendelsen Den Korte Radioavis på Radio24syv i det nye nummer af Ud & Se. Og det lyder jo egentlig dejligt; som lige det alle ligestillingsorienterede typer går og drømmer om. […]

Kære læser

Kampen om sydhavskommunen

Dansk Folkeparti har længe sukket efter at få deres første borgmester, og nu ser det endelig ud til at lykkes. DF’s finansordfører René Christensen styrer direkte mod borgmesterkontoret på Nykøbing Falster Rådhus. Redaktionens eneste indfødte falstring er taget til Guldborgsund Kommune for at finde ud af, hvem René Christensen er, og hvorfor de er så vilde med ham i Guldborgsund. Det bringer vores journalist forbi en bodega i Gedser, et vælgermøde i Eskilstrup, en strandtur i Marielyst og en storsmilende Kristian Thulesen-Dahl på Nykøbing Falster Teater. Tag med til kommunalvalg i DF-land.

Spisesedlen

Borgmestre tjener mere end statsministeren. Syv af landets borgmestre får en højere løn end statsministerens 1,5 millioner kroner om året. Det drejer sig om borgmestrene i København, Aarhus, Herning, Randers, Frederiksberg, Kalundborg og Albertslund. Enhedslisten står bag kortlæggelsen og kalder den høje løn urimelig.

Trump er landet i Sydkorea. Sydkorea er andet stop på Donald Trumps Asien-rundrejse. I Sydkorea skal den amerikanske præsident diskutere Nordkorea-situationen med den sydkoreanske præsident Moon Jae-in, mødes med udstationerende amerikanske militære styrker samt og tale i det sydkoreanske parlament.

Nykredit dropper børsnotering. Finanskoncernen har ellers lagt op til at foretage sådan en siden februar i år. I en selskabsmeddelelse fremgår det i stedet, at en række pensionsselskaber vil investere i Nykredit. Dermed får pensionsselskaberne 16,9% af aktierne i Nykredit A/S til en samlet pris af 11,6 milliarder kroner.

2017 bliver et af de varmeste år nogensinde. Alt tyder på, at året i år ender i top tre over de varmeste, der er blevet målt. Det bliver sandsynligvis det varmeste år nogensinde, hvor vejrfænomenet El Niño ikke har spillet en rolle. Allerede nu viser målinger fra januar til september, at gennemsnitstemperaturen er 1,1°C over niveauet fra før industrialiseringen.

Catalonien mister turister. Den nordøstspanske region ser ud til at kunne miste op mod 500 millioner dollars på grund af færre turister i fjerde kvartal, da det forventes, at antallet af turister vil falde 10-12%. Det faldende turisttal skyldes sandsynligvis terrorangrebet i Barcelona tidligere på året samt den nuværende krise mellem Catalonien og den spanske regering.

Et sidste ord

Du kommer hjem fra en lang og umenneskelig hård arbejdsdag. Kan du forestille dig noget rarere og mere afslappende end at sænke din trætte, dvaske krop ned i sådan en sag her? Aaaah…. Bestemt alle 1559 kroner værd.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12