7. oktober 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Man skal holde, hvad man lover …

… Og derfor skal man også passe på med at love noget, man ikke kan holde. Det er mandag og endnu en uge er gået uden, der er kommet nyt fra Kanye West. Både han og hans kone havde ellers lovet, at hans nye Jesus is King ville komme den 27. september, men på den […]

Kære læser

Hvem ler sidst – Banksy eller markedet?

Et stort øjeblik? Priserne på værker af den amerikanske billedkunstner Jean-Michel Basquiat, der døde som 27-årig i 1988 på grund af en overdosis, er de seneste år skruet helt i vejret af aktører i det globale kunstmarked. Det kulminerede foreløbigt, da en af Japans rigeste mænd, Yusaku Maezawa, i maj 2017 købte et Basquiat-portræt fra […]

Spisesedlen

Socialister vinder valg i Portugal. Socialistpartiet i Portugal fik ved gårsdagens parlamentsvalg 36,6 pct. af stemmerne, og dermed ser det ud til, at partiets leder, António Costa, kan blive siddende som portugisisk premierminister. På trods af det flotte valgresultat har socialisterne dog brug for støttepartier. Før valget sad Socialistpartiet alene i en mindretalsregering og fik støtte fra den yderste venstrefløj.

Første anholdelser efter maskeringsbud i Hong Kong. Søndag blev de første demonstranter anholdt i henhold til det maskeringsforbud, som trådte i kraft i Hong Kong natten til lørdag sidste uge. Landets politiske leder, Carrie Lam, indførte forbuddet i et forsøg på at lægge låg på de voldelige demonstrationer, der har raset i Hong Kong siden juni. Forbuddet har dog ikke haft den ønskede effekt – tværtimod. Weekendens demonstrationer har været voldsomme og med ødelæggelser af hele metrostationer, og tusindvis af maskerede demonstranter er forsat at finde på gaderne i Hong Kong.

USA giver plads til tyrkisk offensiv. USA vil trække sine militære styrker tilbage fra det nordlige Syrien, så det tyrkiske militær kan iværksætte en offensiv mod de kurdiske soldater i området. Det meddelte Det Hvide Hus i går, efter at den amerikanske præsident Donald Trump havde snakket i telefon med sin tyrkiske kollega Recep Tayyip Erdogan.

DMI har udregnet fremtidens vejrforhold. Ved hjælp af de nyeste tal fra FN’s klimapanel har Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) regnet på, hvordan vejret kommer til at se ud i Danmark i år 2100. Dataudregningerne udformer sig helt konkret i et nyt klimaatlas, hvor man kan se, hvordan vejret kommer til at ændre sig i hver enkelt kommune. Overordnet tegner der sig et billede af et markant varmere vejr og en hel del mere nedbør. Udregningerne er lavet ud fra et såkaldt ‘højt CO2-scenarie’, hvor menneskeheden ikke har formået at stoppe klimaforandringerne.

Macron beder Johnson om at revidere brexit-plan. I sidste uge fremlagde Johnson sit bud på en brexit-aftale, men nu siger Frankrigs præsident, Emmanuel Macron, at planen skal revideres fundamentalt inden denne uges udgang. Johnson har af flere gange afvist, at han vil ændre på den nuværende plan. Tidligere har andre EU-ledere også fortalt Johnson, at de ikke kan acceptere den nuværende plan.

Et sidste ord

Halloween nærmer sig, og som det er tilfældet med de fleste andre højtider, så tager amerikanerne den helt til yderlighederne. Det er helt forfærdeligt, men det er også helt utrolig fedt.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12