8. februar 2021

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Kampen om flaget i Myanmar

Der er noget lindrende over nørder. Uden nørder ville verden næppe se ud, som vi kender den. Ville menneskeracen overhovedet have opfundet hjulet, hvis ikke nogle nørder havde sat sig for at nørkle nogle gangbare rulleløsninger frem for små 5.000 år siden? Wikipedias danske opslag om flag er skrevet af flagnørder, det er der ingen […]

Kære læser

Alternativet er ikke længere latterlige. Det er deres største problem.

Alternativet er et utal af gange blevet dømt til at være et latterligt projekt. De blev stemplet som useriøse, da deres medlemmer ved et årsmøde ekstatisk dansede til 70’er klassikeren ”Love Is In The Air”. Der blev rystet på hovedet, da der dukkede billeder op, hvor daværende partileder Uffe Elbæk var iført grønt tylskørt. Og […]

Spisesedlen

Sydafrika sætter brug af AstraZeneca-vaccine på pause. Beslutningen kommer, efter et mindre studie har vist, at vaccinen kun yder ”minimal beskyttelse” mod den sydafrikanske mutation af coronavirussen. Ifølge forskere udgør mutationen godt 90 pct. af alle nye coronatilfælde i landet. Et ekspertpanel fra Verdenssundhedsorganisationen (WHO) mødes senere i dag for at diskutere situationen nærmere.

SOS International fyret som lyntest-leverandør. Kun en uge efter, at SOS International indgik i en aftale med fire af landets regioner om at levere lyntest, er assistanceorganisationen blevet smidt på porten igen. Det sker, da regionerne ikke har tillid til, at ”SOS International med underleverandøren Medical Nordic kan opfylde kontrakt- og sundhedsfaglige retningslinjer”. I stedet vil Falck overtage lyntestningen i løbet af den kommende uge.

De yngste elever vender tilbage til skolen. Efter flere ugers hjemmeundervisning kan godt 300.000 skoleelever i dag, mandag, vende tilbage til klasselokalerne. Det sker, efter regeringen i sidste uge besluttede at genåbne skolerne for 0. til 4. klasse. Eleverne skal dog fortsat holde mest muligt afstand til hinanden, ligesom kontakten klasser imellem skal begrænses.

Franciska Rosenkilde valgt som ny politisk leder for Alternativet. Det stod fast ved partiets ekstraordinære generalforsamling søndag, hvor Rosenkilde – der er borgmester for kultur og fritid i København – fik 260 ud af 471 stemmer i første valgrunde. ”Jeg vil kunne støtte Torsten [Gejl, red.] fra dag et, og det er en styrke”, udtalte Rosenkilde på mødet. Torsten Gejl er i øjeblikket Alternativets eneste folketingsmedlem.

Tampa Bay Buccaneers vinder Super Bowl. Natten til mandag besejrede Buccaneers finalemodstanderen Kansas City Chiefs med resultatet 31-9. Dermed sikrede den 43-årige quarterback Tom Brady sig sin syvende Super Bowl-titel i karrieren – og satte dermed rekord som den mest vindende amerikanske fodboldspiller i historien.

Et sidste ord

Det var det for denne mandag. Vi ses ude i snevejret.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12