8. januar 2021

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Facebooks fordærvede bøf

En ny teori om hundes oprindelse er kommet på banen. Hidtil har man antaget, at hunde blev brugt som jagtpartnere af forhistoriske mennesker, eller at kæledyret opstod, da ulve begyndte at spise af menneskers affald. Ingen af de to forklaringer er dog tilfredsstillende, hvis man spørger forskerne bag en ny undersøgelse i tidsskriftet Scientific Reports. […]

Kære læser

Rigsret er et held for Støjbergs formand og en hovedpine for hendes modstander

Få timer inden medierne rettede deres opmærksomhed mod kaosset ved kongressen i USA, blev de to uvildige advokater, som Folketinget har hyret, færdige med deres arbejde. De har haft til opgave at undersøge, om der med udgangspunkt i Instrukskommissionens fund er grundlag for at rejse en rigsretssag mod forhenværende udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg i […]

Spisesedlen

Lars Løkke starter nyt politisk netværk. Tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen er nu endelig ved at løfte sløret for sin politiske fremtid. På en ny hjemmeside skriver han: ”Danmark har mange partier, og man skal ikke lave et nyt, hvis det ikke føles rigtigt helt ind i marven. Men måske er der basis for et nyt mødested”. Han afviser dog ifølge B.T. ikke, at det kan udvikle sig til et nyt parti.

Trump fordømmer uroligheder. Den amerikanske præsident har i nat dansk tid lagt en videotale på Twitter, hvor han stærkt fordømmer onsdagens stormløb på den amerikanske kongres. ”Demonstranter, der trængte ind i kongresbygningen, er en skændsel for vores demokrati. De repræsenterer ikke vores land og må betale prisen,” siger han. Trump siger også, at han nu vil arbejde for en smidig og ordentlig overdragelse af magten.

Stephanie Lose vil være næstformand i Venstre. Regionsrådsformand i Region Syddanmark og formand for Danske Regioner, Stephanie Lose, stiller op som kandidat til næstformandsposten i Venstre. På Facebook lover hun, at hvis hun bliver valgt, vil hun arbejde aktivt og engageret på de indre linjer i partiet og ”overlade til Formanden og Folketingsgruppen at tegne Venstres politiske linje i medierne”.

Region Hovedstaden har vaccineret alle plejehjemsbeboere. 12 dage efter vaccineringerne begyndte, har Region Hovedstaden nu vaccineret alle de plejehjemsbeboere, der ønsker det. Plejehjemsbeboerne mangler dog stadig at få det andet af de to vaccinestik. Det forventes, at alle plejehjemsbeboere i Danmark er vaccineret, inden ugen er omme.

Smitten er tøjlet, men den britiske variant truer. ”Tiltagene virker, og vi kan se, at vi har tøjlet smittekurverne.” Det skriver sundhedsminister Magnus Heunnicke i dag på sin Facebook-profil. Desværre har han også en dårlig nyhed. For selvom det generelle smitteniveau falder, så gælder det ikke for den mere smitsomme britiske mutation. Den fortsætter med at brede sig og vil ifølge ministeren blive den dominerende variant i løbet af februar.

Et sidste ord

For Elizabeth var revolutionen bare overhovedet ikke så sjov, som hun havde regnet med.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12