8. september 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Repræsentant for en joke

I Danmark er der omkring 1.419 øer på mere end 100 m². 72 af dem er beboede. På Orø ved Holbæk bor der en mand, som er søn af den toneangivende jazzkapelmester, altsaxofonist og klarinettist Kai Ewans, der emigrerede til USA i 1950’erne og senere drev en restaurant i Beverly Hills. Ewans fik også en datter, Bonnie, som […]

Kære læser

Højrefløjen er dritt-hyggelig

Undervurdér aldrig Støjberg-Listhaug-effekten. Den kontroversielle regeringskoalition i Norge mellem det konservative Høyre og det nationalliberale Fremskrittspartiet ser ud til at stå distancen ved mandagens valg til Stortinget – og blive genvalgt, trods bitter modstand fra både venstrefløjen og de små midterpartier.

Det bedste vi har set

I går startede Ungdommens Folkemøde. Over to dage fyldes Søndermarken i København med debat, demokrati, politik og unge mennesker. Føljeton sendte sin yngste medarbejder afsted til arrangementet for at finde ud af, hvad et ungt folkemøde betyder for ungdommen.

Spisesedlen

Regeringen i mindretal. Førstebehandlingen af regeringens finanslov blev i går overskygget af, at S, SF, RV, EL og DF uden om regeringen besluttede at udvide togfonden med to milliarder. Sent i går meddelte finansminister Kristian Jensen (V) dog, at regeringen ønsker at gå med i transportforliget uden at stille krav.

Voldsomt jordskælv rammer Mexico. Jordskælvet, der ramte Mexicos vestkyst, er blevet målt til 8,1 på richterskalaen, og dermed er jordskælvet det værste i Mexico i 30 år. Tre meldes dræbt. De mexicanske myndigheder frygter nu, at en tsunami vil ramme landet på grund af jordskælvet.

Radikale presset ud af budgetaftale for København. I løbet af natten landede politikerne på Københavns Rådhus en aftale om Københavns budget for år 2018. Aftalen er lavet mellem Socialdemokratiet, Enhedslisten, SF og Dansk Folkeparti. Det er første gang i 7 år, at De Radikale ikke er med i budgetforliget.

Domstol bremser afstemning om catalansk selvstændighed. Efter det spanske parlament i går vedtog en lov, der muliggjorde en afstemning om selvstændighed i den spanske provins Catalonien, har den spanske forfatningsdomstol nu sat loven midlertidigt ud af kraft, mens den undersøger, hvorvidt loven er forfatningsstridig. Den spanske rigsadvokat truer nu de catalanske parlamentarikere med fængsel.

Bagmandspolitiet tiltaler tidligere ansat i SKAT for svindel. Den tidligere ansatte er sammen med en ven mistænkt for millionsvindel med udbytteskat, og anklagemyndigheden oplyser i dag, at man nu rejser formel tiltale mod manden.

Et sidste ord

Det er sjældent, at reklamer for kød er sjovere, end politiet tillader: Men et middagsselskab med Jesus, L. Ron Hubbard, Thor og Zeus – og en kvindelig ateist – har fået krænkelsesprædikanterne til at se rødt. Velbekomme!

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12