9. januar 2020

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

En fuckfinger fra Harry og Meghan

Vi kan lige så godt afsløre det med det samme. På Føljeton er vi ikke de store royalister. Vi er sådan nogle kedelige typer, der tror på, at alle er født lige, at ordener hænger man på idioter, og at magt er noget, man giver til de kompetente og ikke dem med det rigtige blå […]

Kære læser

Nu kommer de flyvende biler

Lift off. Drømmen om en flyvende bil har vel nærmest eksisteret lige så længe, som science-fiction og biler har været en ting – tænk bare på deres tilstedeværelse i så forskellige værker som 60’er animationsserien The Jetsons, Back to the Future: Part II eller Blade Runner. Men nu skulle den altså være liige ved at være […]

Spisesedlen

Tyrkiet og Rusland vil have våbenhvile i Libyen. Onsdag mødtes Ruslands præsident Vladimir Putin og Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdoğan i Istanbul, og de sagde bagefter, at de ønsker våbenhvile i det krigshærgede Libyen, hvor regeringsstyrker ligger i krig med militærlederen Haftar Khalifa. Analytikere advarer dog om, at Putin og Erdoğan først og fremmest forsøger at styrke deres kontrol med den olierige nation.

Ukraine ønsker at lede efter rester fra raket efter flystyrt. Det ukrainske passagerfly, der tidligt onsdag morgen styrtede ned nær Teherans lufthavn, var ukrainsk, og nu siger formanden for Ukraines nationale sikkerhedsråd, Oleksij Danilov, at landet vil have adgang til området. Iran har nægtet at udlevere flyets sorte bokse til flyproducenten Boeing.

Japans justitsminister går i rette med skattefusk-sigtet bildirektørs forklaringer. Carlos Ghosn, tidligere direktør for Nissan og Renault, holdt onsdag pressemøde i Beirut om det japanske retssystem, som han på spektakulær vis flygtede fra mellem jul og nytår. I en timelang monolog, som Financial Times kalder ”rablende”, talte han om en ”ulovlig” sammensværgelse. Japans justitsminister Masako Mori sagde på et pressemøde i nat (dansk tid), at ”min fornemmelse efter at have lyttet til ham var, at der er få af hans udsagn, som er bakket op af ægte beviser” og opfordrer ham til at bevise sin uskyld i Japan.

Flere tager mellemlange og lange flyrejser. Antallet af passagerer, som flyver fra danske lufthavne, er steget med 20 pct. på fire år. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Det er især lange og mellemlange flyruter, der har været i vækst. Antallet af mellemlange flyrejser på 2.001-3.000 km er steget med 35 pct. på fire år, mens de lange flyrejser et steget med 31 pct.

Populære svampemidler ender i grundvandet. Rester efter sprøjtegifte, som lovligt kan bruges mod svamp på markerne, havner i det danske grundvand. Det viser en aktindsigt, DR har fået i en kommende rapport fra det danske pesticidvarslingssystem VAP (Varslingssystem for udvaskning af pesticider til grundvand).

Et sidste ord

En af de største glæder ved at have en hund er, at du aldrig nogensinde igen behøver at spise alene igen. Der er altid én, der holder øje med dig.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12