Tirsdag 18. april 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Den stærke mand

Demokrati er kun for tøsedrenge og 12-talspiger. Nedslidte machomænd og deres hjemmegående hustruer foretrækker de store ledere: Den stærke mand. Ja, tiderne skifter. Præsident Recep Tayyip Erdoğan er langt fra alene, og Tyrkiets vej tilbage til sultanatets dage er derfor heller ikke så dramatisk, som man umiddelbart kunne tro, når man pludselig opdager, at to […]

Kære læser

Retfærdighedskæmperen 

Kritikken er ikke just ny. De politiske modstandere har, lige siden Emmanuel Macron annoncerede sin kandidatur til posten som Frankrigs næste præsident, brokket sig over, at han hverken er rigtig højreorienteret eller rigtig venstreorienteret. Men hvad er han så, fransk politiks ‘diplomatiske ven’? Svaret findes i en politisk filosofibog fra 1971, skriver journalist Andreas Terp i denne uges føljeton.

Det bedste vi har set

Der foregår en udskamning i det danske litterære miljø. Det er bare ikke helt til at blive klog på, hvem det miljø egentlig er, og hvilke sanktionsmuligheder de har. Så er symbolerne tydligere på Brøndby stadion.

Spisesedlen

Antallet af fattige danskere er fordoblet siden 2002. Det viser en opgørelse fra Arbejderbevægelsens Erhvervsråd. Således lever 44.141 danskere i dag under fattigdomsgrænsen. Stigningen skyldes ifølge AE-rådet blandt andet reformer fra 00’erne, og den nye kontanthjælpsreform forventes også at presse flere danskere ud i fattigdom.

Landbrugets statsstøtte for 2016 er gjort op. Opgørelsen er foretaget af Miljø- og Fødevareministeriet og viser, at landbruget sidste år modtog 10.198.600.000 kroner fra den danske stat og EU. Det vil fortsætte de næste fem år, hvor landbrugsstøtten forventes at blive på 49.016.200.000 kroner. De Radikales fødevareordfører siger, at tallet bevidner, at landbruget som erhverv ”ikke er bæredygtigt i nogen som helst forstand”.

Over 8000 flygtninge samlet op på Middelhavet i påsken. Besætningen i redningsbådene mellem Europa og Nordafrika har haft travlt i påskedagene, hvor de har reddet 8300 flygtninge op af Middelhavet. Menneskesmuglerne har angiveligt udnyttet det milde vejr til at sende mange både ud på den farefulde færd.

IT-system forsinker behandling af kræftpatienter. På Rigshospitalet stjæler det nye IT-system, Sundhedsplatformen, lægernes tid, så kræftpatienter ikke kan få behandling inden for den nationale tidsfrist. Ifølge Rigshospitalets klinikchef er der ikke fundet løsning på problemet, der kan ende med at blive en permanent konsekvens af det nye system.

Det skal være lettere at melde upassende indhold til Facebook. Sådan lyder meldingen, efter et drab på en amerikansk mand søndag blev livestreamet og lå tilgængeligt i to timer, før det blev taget ned. Facebook erkender, at der er plads til forbedringer, og vil nu granske proceduren vedrørende brugeranmeldelser af upassende indhold.

Et sidste ord

I forbindelse med et påskearrangement i Det Hvide Hus søndag læste Melania Trump op af en børnebog. Der er noget surrealistisk over situationen, vi kan bare ikke sætte en finger på, hvad det er.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12