Torsdag 2. marts 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Oprør fra midten II

Chokket kommer ind fra højre. Eller sådan er vi mange, som er endt med at tænke. Kun fra højre. Vælgerne i Vesten har i de senere år vænnet sig til en ny bølge af højrenationale chok-kandidater – dét tilmed i et så verdensomvæltende omfang, at det i dag virker komplet urealistisk, at et folkeligt oprør […]

Kære læser

En kunstners vision for et moderne Rusland

Det er ikke så tit, at politiske chefrådgivere smider om sig med citater fra Tupac, Lacan og Derrida. Det gør Vladimir Surkov. Det moderne Ruslands mest magtfulde kommunikationsrådgiver og skaberen af Ruslands nuværende politiske system. I dette fjerde afsnit om Surkov dykker vi ned i hans forhold til kunsten.

Det bedste vi har set

Livet som kunstner er omspundet af to myter – enten myten om den flamboyante storånd, der lever som en baron, eller om bohemen, der er fri og anerkendt. Virkeligheden er en tredje: Mød Gordon Inc.

Spisesedlen

Trumps justitsminister mødtes med Ruslands ambassadør under valgkampen. Jeff Sessions, der på det tidspunkt var republikansk senator, nævnte ikke de to møder med et ord under senatshøringerne i forbindelse med sin udnævnelse som minister i januar. Det er Washington Post, som har gravet den historie frem. Sessions kalder historien ”fake”.

 

Politi og unge stødte sammen ved 10-års dag for nedrivning af Ungdomshuset. Den lovlige demonstration på Nørrebro i København udviklede sig onsdag i en kedelig retning, da der opstod gemæng mellem enkelte hætteklædte demonstranter og politi. Men det blev ret voldsomt. Der kommer derfor et retsligt efterspil, sagde politidirektør Thorkild Fogde på et pressemøde her til morgen.

Videnskabsfolk mener at have opdaget verdens ældste mikroskopiske fossiler i Canada. Mikrofossilerne, der er fundet i 3,7 milliarder år gamle bjergarter, kan være det ældste spor af liv på Jorden og vidner måske om liv andre steder i universet. Studiet er offentliggjort i Nature. Professor i geologi Minik Rosing ved Statens Naturhistoriske Museum er dog skeptisk over for fundet, siger han til Videnskab.dk.

IS lider nederlag til syriske regeringsstyrker og trækker sig ud af Palmyra. Med russisk militærstøtte har syriske regeringstropper tilbageerobret byen, der ligger i et større område, som er kontrolleret af terrororganisationen IS. Inden IS fik kontrollen over Palmyra, havde den nogle af de bedst bevarede monumenter i Mellemøsten og var derfor placeret på UNESCO’s Verdensarvliste.

Den svenske regering vil genindføre værnepligten. Regeringen henviser til en forværret sikkerhedssituationen, og at det er svært at rekruttere nok folk til hæren. ”Ska vi ha fulla och övade krigsförband så måste det frivilliga systemet kompletteras med värnplikt,” siger forsvarsminister Peter Hultqvist (S) til SVT Nyheter. Der har ikke været værnepligt siden 2010. Den bliver i øvrigt kønsneutral.

 

Et sidste ord

Ved at stykke en række backstagefotos sammen har filmmagasinet Variety nærmest dokumenteret, hvad der gik galt, da en revisor fra PriceWaterhouseCoopers rakte Warren Beatty den forkerte vinderkonvolut ved Oscar-uddelingen søndag aften. Hvis bare Brian Cullinan ikke havde haft så travlt med at være på Twitter…

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12