Glem aldrig, at vi lever i de bedste tider

Nyhedsoverskrifterne i 2016 var ren elendighed. Brexit, Trump, krigen i Syrien, druknedøden i Middelhavet, nordkoreanske missiltest, zika-virus, terrorangreb, klimaforandringer, David Bowie og Prince. Bliver alting bare værre? En række fremtrædende tænkere er tilsyneladende immune over for moradset af elendighed og insisterer på, at menneskeheden aldrig har haft det bedre: ”Jeg plejede at længes efter de gode gamle dage. Men så begyndte jeg at læse historie og spørge mig selv, well, hvor ville jeg have været i de gode gamle dage, i mine forfædres Nordsverige? Jeg ville formentlig ikke have været nogen steder. Folk døde meget tidligere.” Læs (eller lyt) til Oliver Burkemans longread i The Guardian om de positive teorier om den tid, vi lever i. Og et par af de negative. Ét er tænkerne enige om: hvad end der måtte ske, kunne det i princippet altid være værre.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12