[ugerevy – tirsdag]

Marin sidder altså stadig lidt endnu, og således nåede hun at overvære, da Finland tirsdag blev optaget i Nato. Dermed er der lagt låg på de seneste mange måneders tovtrækkeri, alt imens den franske præsident, Emmanuel Macron, forberedte sig på sit besøg hos Kinas Xi Jinping, hvor de skulle nærme sig en fælles plan for at overtale Putin til at slutte krigen. Hans tidligere forsøg har ellers ikke vist sig særligt overbevisende.

Den danske statsminister Mette Frederiksen (S) er dermed også den sidste socialdemokratiske kvinde tilbage på toppen. “Magdalena Andersson, Jacinda Ardern og Sanna Marin har alle tre begået den kapitalbrøler, at de rent faktisk har profileret sig på socialdemokratisk politik. De har idealistisk – og naivt, om man vil – insisteret på at tilbyde socialdemokratiske løsninger til vælgerne,” skrev Lars Trier Mogensen.

“I stedet for at forsøge at lokke vælgerne over til Socialdemokratiet, er Mette Frederiksen noget mere opportunistisk trådt hen over midten – og fører i stigende grad en politisk kurs, som er mere borgerlig-liberal, end hendes forgænger Helle Thorning-Schmidt nogensinde evnede. Det grusomme trick er, at Mette Frederiksen dygtigt har forvandlet sig og flyttet sig efter farven på vælgerflertallet. Andersson, Ardern og Marin står tilbage på perronen som socialdemokrater.”

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12