X begraver sandheden

Gonzalo Fuentes/Reuters/Ritzau Scanpix

Det er ingen hemmelighed, at mediet tidligere kendt som Twitter er blevet et mærkeligt sted under Elon Musks ejerskab. Snarere end at gå op i moderation, går Musk mere op i at gøre X til et sejt og hardcore sted for højreradikale konspirationsteoretikere. Og det kan ses på indholdet.

Ifølge vicepræsident for Europa-Kommisionen Věra Jourová er X nu blevet det sociale medie med den største mængde af des- og misinformation. Det er alligevel en bedrift, Facebooks elendige track record in mente. Samtidig er det temmelig bekymrende, hvis man eksempelvis tænker på de kommende valg i Slovakiet og Polen. Af samme grund opfordrer Jourová kraftigt Elon Musk til at leve op til EU’s regler om bekæmpelse af desinformation.

+ Umiddelbart er der ikke meget, der tyder på, at Musk vil makke ret: Snarere har X fjernet en funktion, hvor brugere kunne anmelde misvisende posts.

++ X er også dårligst til at håndtere des- og misinformation om klimaet, siger rapport fra Climate Action Against Disinformation.

+++ Samtidig advarer over 100 jødiske ledere om, at Musk og X fremmer “et nyt stadie for antisemitisk diskurs”.

++++ Men ifølge Musk er X stadig så fantastisk, at alle snart skal betale for det (tag dog lige milliardærens kommentarer med et gran salt).

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12