20. juli 2017

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Hvis der var en boble ville vi så se den?

For nylig bragte vi en serie om kunstmarkedets vanvittige priser, og på et tidspunkt i serien berører vi ganske kort, hvordan man siden 90’erne har kunnet forudsige de økonomiske bølger ved at studere salgspriser hos de største auktionshuse. Går man tilbage i historien, kan man således se Sotheby’s priser toppe i 1988, hvorefter de styrtdykker […]

Kære læser

Er Trump en mafiaboss?

Trump og hans nærmeste familie står til at tjene milliarder på præsidentposten. Storpolitiske aftaler med USA er nemlig pludselig blevet viklet tæt sammen med kommercielle aftaler med Trump-koncernen.

Det bedste vi har set

Det er stadig sommer, og måske har du tygget dig igennem alt, hvad der findes af bare rimelig litteratur. På den anden side kan det også være, at du indtil nu ikke har været den helt store læser, du har måske haft travlt med børn og karriere. Der var du heldig. Hvis du aldrig har læst en god roman, er dagens fiktive sommerlæsning måske lige noget for dig.

Herman Bang begiver sig igen ud i anmelderiet. Denne gang går det ud over norske Alexander Kielland, der på dette tidspunkt var en ung og lovende forfatter. Lidt for ung, hvis Bang skal sige det.

Spisesedlen

Tyrkiet vil have terrormistænkt udleveret fra Danmark. En 42-årig mand fra Vejle blev i dag varetægtsfængslet i fire uge for mistanke om medvirken i et terrorangreb i Istanbul nytårsaften. Varetægtsfængslingen sker, efter at de danske myndigheder har modtaget en anmodning fra de tyrkiske myndigheder med henblik på at få ham udleveret.

+ Tyskland har desuden – uden sammenhæng i øvrigt – netop advaret sine medborgere om risiko for at blive anholdt i Tyrkiet.

PostNord i Danmark fordobler sit underskud. Ikke alene vokser underskuddet hos postgiganten omsætningen falder også markant. Målt på driftsresultatet, EBIT, tabte PostNord Danmark 748 millioner svenske kroner i første halvår af 2017. Det er mere end dobbelt så meget som de 304 millioner svenske kroner, der blev tabt i samme periode sidste år.

Aggressiv hjernetumor rammer det republikanske ikon McCain. Den 80-årige senator kommer sig for tiden efter en operation, der blev foretaget sidste fredag for at fjerne en mindre blodprop over McCains ene øje. En vævsprøve har siden operationen afsløret, at blodproppen var udløst af en aggressiv og ondartet tumor.

Aids-død er med en million ofre næsten halveret på 12 år. Sygdommen kostede en million mennesker livet i 2016, og dermed er tallet næsten halveret i forhold til 2005. Dengang toppede dødstallet med 1,9 millioner. I en rapport konkluderer FN-kontoret UNAIDS, at ”vægtskålen er tippet”. Det går den rigtige vej.

Krigsfilm blæser anmelderne bagover. Det drejer sig om Christopher Nolans Dunkirk, der får premiere i dag. Anmelderne kalder den en af de bedste krigsfilm i historien og sammenligner Nolan med Stanley Kubrick. Nolan er bedst kendt for sine Batman-film og gennembruddet Memento.

Et sidste ord

Der er en del Trump i dette nyhedsbrev, men han er også en mand, der ved, hvordan man holder gang i en agurketid. Ikke i så høj grad med sine politiske bedrifter, men dem er der faktisk desværre også nogle stykker af. Det mest succesfulde er en komplet svækkelse af det amerikanske klimaministerium. Her er en stærkt underholdende og stærkt deprimerende gennemgang af sagen ved  Late Night with Seth Meyers. Og på den. Glædelig torsdag.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12