21. januar 2019

Prøv Føljeton

En lille avis, til vågne læsere

Prøv selv

Kære læser

Hvor langt vil du gå for en øksemorder?

Lad os begynde ugen med et lille tankeeksperiment. Det ringer på døren, og da du åbner, opdager du forskrækket, at der står en intimiderende mand med en økse i hånden, som spørger, hvor han mon kan finde din kæreste. Din kæreste ligger inde i sofaen og ser Netflix, ved du, og det siger du ærligt […]

Kære læser

Der er noget at snakke om: en virkelig syg fordeling

Unge skal være voksne. Aaron Sorkin, manuskriptforfatteren bag den politiske tv-serie The West Wing (1999-2006), var søndag gæst i Fareed Zakarias tv-show på kanalen CNN. Her sagde han, at han syntes virkelig godt om de nye unge demokrater, som var blevet valgt til den amerikanske kongres ved midtvejsvalget i november, men: ”De må holde op […]

Spisesedlen

Löfven præsenterer sin nye regering. Den består af Socialdemokraterne og Miljøpartiet og er støttet af De Liberale og Centerpartiet. Löfven kalder det ”et historisk samarbejde” fra talerstolen, hvorfra han også bebuder et behov for omfattende reformer. Blandt andet skal Sverige være verdens første fossilfri velfærdsnation, og salget af benzin- og dieseldrevne biler skal forbydes fra 2030.

Regeringen vil justere omdiskuteret karakterskala. Skalaen har medført karakterinflation med for mange 10 og 12-taller og et alt for stort fokus på fejl og mangler, og derfor vil regeringen ændre den. Det fortæller uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V), der netop har modtaget en evaluering af skalaen, til Jyllands-Posten.

Nordkorea og USA deltager i hemmeligt møde i Sverige. På mødet deltager angiveligt højt placerede personer og repræsentanter fra Nordkorea, Sydkorea, USA og Sverige. En talsmand fra det svenske udenrigsministerium Buster Mirow Emitslöf siger, at diplomater fra landene skal holde møder med en ”lille gruppe af internationale eksperter”. Et kommende topmøde mellem USA’s præsident, Donald Trump, og den nordkoreanske leder, Kim Jong-un, bliver diskuteret.

Den økonomiske vækst i Kina faldt i 2018 til 6,6 pct. Selv om det måske ikke virker af meget, så er det den laveste årlige vækst i landet siden 2009, skriver Bloomberg. Det er særligt det sidste kvartal af 2018, der har sænket farten. Det viser officielle tal fra de kinesiske myndigheder. Fra oktober til december sidste år voksede økonomien således med 6,4 pct. En del af forklaringen er ifølge økonomer stadigt større gældsproblemer samt den fortsatte handelskrig med USA.

New England Patriots har for tredje år i træk spillet sig frem til finalen i NFL. Patriots sikrede sig en plads i Super Bowl med en udebanesejr på 37-31 over Kansas City Chiefs natten til mandag dansk tid. Los Angeles Rams bliver modstanderen i Super Bowl den 3. februar. Rams kneb sig også videre i overtid mod New Orleans Saints.

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12